0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jay Blakesberg. Manipulation: Aslak E. Kelkka
Foto: Jay Blakesberg. Manipulation: Aslak E. Kelkka

Kronos-kvartetten er en amerikansk strygekvartet grundlagt 1973 med base i San Francisco. De har opnået deres ry ved at inddrage elektroniske virkemidler, jazz, rock og fremmede kulturer. Kristian Leth udlægger deres musik i 'Musikkens historier'.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den klassiske musiks bud på indierock-stjerner?

PODCAST: I tredje musikdokumentar i podcastserien 'Musikkens historier' går Kristian Leth tæt på en af de mest respekterede strygerkvartetter i verden, Kronos-kvartetten, der hverken forholder sig pænt eller konventionelt til sit musikalske udgangspunkt.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

David Harrington fra Kronos-kvartetten opgav klassisk musik, men endte med at redefinere den.

For hvad er egentlig det vigtigste fokuspunkt for Kronos-kvartetten, der måske er klassisk musiks bedste bud på indierock-stjerner?

Kristian Leth snakker med og udlægger en af verdens mest respekterede stryger-kvartetter, der også er en vildt eksperimenterende gruppe, der ikke forholder sig hverken pænt eller respektfuldt over for de konventioner, som strygerkvartetten lægger op til. De har fortolket både Jimi Hendrix, Thelonius Monk, Sigur Rós og Bob Dylan og arbejder med mange af de store nulevende klassiske komponister.

'Musikkens historier' er en række musikdokumentarer om de overraskende, forførende og bizarre aspekter af musik - den abstrakte kunst, som alle elsker, men ingen forstår. Black metal, ny kompositionsmusik og Bruno Mars er nogle af emnerne.

Skrevet, produceret og mixet af: Kristian Leth

Hør 'Kronos-kvartetten' her:

Hør 'Hildegard af Bingen' her:

Hør 'Uptown Funk' her:

Hør også 'Musikkens historier' på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens smukke app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden