0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den klassiske musiks bud på indierock-stjerner?

PODCAST: I tredje musikdokumentar i podcastserien 'Musikkens historier' går Kristian Leth tæt på en af de mest respekterede strygerkvartetter i verden, Kronos-kvartetten, der hverken forholder sig pænt eller konventionelt til sit musikalske udgangspunkt.

Jay Blakesberg. Manipulation: Aslak E. Kelkka
Foto: Jay Blakesberg. Manipulation: Aslak E. Kelkka

Kronos-kvartetten er en amerikansk strygekvartet grundlagt 1973 med base i San Francisco. De har opnået deres ry ved at inddrage elektroniske virkemidler, jazz, rock og fremmede kulturer. Kristian Leth udlægger deres musik i 'Musikkens historier'.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

David Harrington fra Kronos-kvartetten opgav klassisk musik, men endte med at redefinere den.

For hvad er egentlig det vigtigste fokuspunkt for Kronos-kvartetten, der måske er klassisk musiks bedste bud på indierock-stjerner?

Kristian Leth snakker med og udlægger en af verdens mest respekterede stryger-kvartetter, der også er en vildt eksperimenterende gruppe, der ikke forholder sig hverken pænt eller respektfuldt over for de konventioner, som strygerkvartetten lægger op til. De har fortolket både Jimi Hendrix, Thelonius Monk, Sigur Rós og Bob Dylan og arbejder med mange af de store nulevende klassiske komponister.

'Musikkens historier' er en række musikdokumentarer om de overraskende, forførende og bizarre aspekter af musik - den abstrakte kunst, som alle elsker, men ingen forstår. Black metal, ny kompositionsmusik og Bruno Mars er nogle af emnerne.

Skrevet, produceret og mixe