0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hør premieren på Kristian Leths nye podcastserie

PODCAST: I dette første afsnit af 'Musikkens historier' optrevler Kristian Leth alle trådene i Bruno Mars' plagiatmesterværk 'Uptown Funk' for at finde ud af, hvor musikken kommer fra. Og hvad originalitet så overhovedet er?

Foto: Kai Z. Feng. Manipulation: Aslak Elias Kelkka
Foto: Foto: Kai Z. Feng. Manipulation: Aslak Elias Kelkka

Bruno Mars har hugget med arme og ben fra musikhistorien for at lave sit monstrøse kæmpehit, 'Uptown Funk'. Hør hvorfor Kristian Leth er så imponeret af netop det i Politikens nye podcastserie, Musikkens Historier.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årtiets største single, 'Uptown Funk', af Bruno Mars og Mark Ronson er et mesterværk, der fletter utallige spor og tråde sammen til en unik single.

I dette første afsnit af Kristian Leths musikalske podcastessays forsøger Leth at trevle alle trådene op og finde ud af, hvor musikken kommer fra. Og hvad er så originalitet overhovedet?

'Musikkens historier' er en række musikdokumentarer om de overraskende, forførende og bizarre aspekter af musik - den abstrakte kunst, som alle elsker, men ingen forstår. Black metal, ny kompositionsmusik og Bruno Mars er nogle af emnerne.

Skrevet, produceret og mixet af: Kristian Leth

Lyt lige her:

Hør også 'Musikkens historier' på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens smukke app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere: