0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Kai Z. Feng. Manipulation: Aslak Elias Kelkka
Foto: Foto: Kai Z. Feng. Manipulation: Aslak Elias Kelkka

Bruno Mars har hugget med arme og ben fra musikhistorien for at lave sit monstrøse kæmpehit, 'Uptown Funk'. Hør hvorfor Kristian Leth er så imponeret af netop det i Politikens nye podcastserie, Musikkens Historier.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hør premieren på Kristian Leths nye podcastserie

PODCAST: I dette første afsnit af 'Musikkens historier' optrevler Kristian Leth alle trådene i Bruno Mars' plagiatmesterværk 'Uptown Funk' for at finde ud af, hvor musikken kommer fra. Og hvad originalitet så overhovedet er?

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årtiets største single, 'Uptown Funk', af Bruno Mars og Mark Ronson er et mesterværk, der fletter utallige spor og tråde sammen til en unik single.

I dette første afsnit af Kristian Leths musikalske podcastessays forsøger Leth at trevle alle trådene op og finde ud af, hvor musikken kommer fra. Og hvad er så originalitet overhovedet?

'Musikkens historier' er en række musikdokumentarer om de overraskende, forførende og bizarre aspekter af musik - den abstrakte kunst, som alle elsker, men ingen forstår. Black metal, ny kompositionsmusik og Bruno Mars er nogle af emnerne.

Skrevet, produceret og mixet af: Kristian Leth

Lyt lige her:

Hør også 'Musikkens historier' på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens smukke app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden