0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
FRANDSEN FINN. Manipulation: Aslak Elias Kelkka/FINN FRANDSEN
Foto: FRANDSEN FINN. Manipulation: Aslak Elias Kelkka/FINN FRANDSEN

Sortmetal. Alt det, de amerikanske censorer troede at Alice Cooper stod for, alt det Metallica tog på sig som et 'tough image', det er hvad Black Metal i virkeligheden er. Rendyrket satanisme. Musik, der gerne vil kaldes ond eller mørk. Men det er også åndelig musik, mener Kristian Leth i 'Musikkens historier' - musik, der opsøger noget ægte.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ond, sort musik dedikeret Satan

PODCAST: Historien om Black Metal er sindssyg og grusom og latterlig og dybt alvorlig på en og samme gang. I dette sidste afsnit af 'Musikkens historier' fortæller Kristian Leth noget af den.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ond, sort musik, dedikeret til Satan. Lavet i Norge i et årti, da alt gik fremad og blev lysere.

Hvad skete der i Oslo, hvor mennesker døde, kirker blev brændt og resten af metalscenen korsede sig? Og hvilken unik musik var det, der opstod?

Alt det, de amerikanske censorer troede at Alice Cooper stod for, alt det Metallica tog på sig som et 'tough image', det er hvad Black Metal i virkeligheden er. Rendyrket satanisme. Musik, der gerne vil kaldes ond eller mørk. Men det er også åndelig musik, mener Kristian Leth - musik, der opsøger noget ægte.

Historien om Black Metal er sindssyg og grusom og latterlig og dybt alvorlig på en og samme gang. I dette sidste afsnit af 'Musikkens historier' forsøger Leth at fortælle i hvert fald noget af den.

'Musikkens historier' er en række musikdokumentarer om de overraskende, forførende og bizarre aspekter af musik - den abstrakte kunst, som alle elsker, men ingen forstår. I sin podcastserie har Kristian Leth været på

Skrevet, produceret og mixet af: Kristian Leth

Hør afsnittet, 'Black Metal' her:

Hør 'Kronos-kvartetten' her:

Hør 'Hildegard af Bingen' her:

Hør 'Uptown Funk' her:

Hør også 'Musikkens historier' på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens smukke app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden