Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
FRANDSEN FINN. Manipulation: Aslak Elias Kelkka/FINN FRANDSEN
Foto: FRANDSEN FINN. Manipulation: Aslak Elias Kelkka/FINN FRANDSEN

Sortmetal. Alt det, de amerikanske censorer troede at Alice Cooper stod for, alt det Metallica tog på sig som et 'tough image', det er hvad Black Metal i virkeligheden er. Rendyrket satanisme. Musik, der gerne vil kaldes ond eller mørk. Men det er også åndelig musik, mener Kristian Leth i 'Musikkens historier' - musik, der opsøger noget ægte.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ond, sort musik dedikeret Satan

PODCAST: Historien om Black Metal er sindssyg og grusom og latterlig og dybt alvorlig på en og samme gang. I dette sidste afsnit af 'Musikkens historier' fortæller Kristian Leth noget af den.

Musikkens historier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ond, sort musik, dedikeret til Satan. Lavet i Norge i et årti, da alt gik fremad og blev lysere.

Hvad skete der i Oslo, hvor mennesker døde, kirker blev brændt og resten af metalscenen korsede sig? Og hvilken unik musik var det, der opstod?

Alt det, de amerikanske censorer troede at Alice Cooper stod for, alt det Metallica tog på sig som et 'tough image', det er hvad Black Metal i virkeligheden er. Rendyrket satanisme. Musik, der gerne vil kaldes ond eller mørk. Men det er også åndelig musik, mener Kristian Leth - musik, der opsøger noget ægte.

Historien om Black Metal er sindssyg og grusom og latterlig og dybt alvorlig på en og samme gang. I dette sidste afsnit af 'Musikkens historier' forsøger Leth at fortælle i hvert fald noget af den.

'Musikkens historier' er en række musikdokumentarer om de overraskende, forførende og bizarre aspekter af musik - den abstrakte kunst, som alle elsker, men ingen forstår. I sin podcastserie har Kristian Leth været på

Skrevet, produceret og mixet af: Kristian Leth

Hør afsnittet, 'Black Metal' her:

Hør 'Kronos-kvartetten' her:

Hør 'Hildegard af Bingen' her:

Hør 'Uptown Funk' her:

Hør også 'Musikkens historier' på pol.dk, som podcast i bl.a. iTunes og i Politikens smukke app 'Politiken Podcast', som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden