0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Plus En: »Jeg fortjener ikke at være mor«

Linea Maja Ernst føder i sommeren 2016 en smuk og velskabt, lille datter. Kort tid efter bliver hun akut indlagt på psykiatrisk afdeling med en fødselsdepression. Hør historien i denne uges ’Plus En - Politikens podcast om livet med børn’

Miriam Dalsgaard/Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard/Miriam Dalsgaard

»Hvordan skal jeg dog varetage det? Hvordan skal jeg gøre mig fortjent til at have det her barn, på nogen måde?« Hør Linea Maja Ernst fortælle om fremmedgørelsen, skammen og følelserne under sin fødselsdepression i denne episode af 'Plus En - Politikens podcast om livet med børn'

Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Plus En
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg følte mig som en kæmpe fiasko. Det var så ekstremt skamfuldt, at den der glæde ikke indfandt sig,« fortæller Linea Maja Ernst, som i sommeren 2016 blev mor til Alia.

I tiden efter den ellers vellykkede hjemmefødsel væltede følelserne af fremmedgørelse, skam og selvhad indover hende, og kort efter blev hun indlagt på psykiatrisk afdeling med en fødselsdepression.

Linea Maja Ernst var blandt de efterhånden mange førstegangsfødende, der i dag bliver ramt af en fødselsdepression. Cirka 1 ud af 10 nybagte mødre diagnosticeres med fødselsdepression, mens op mod hver 7. mand føler sig aggressive eller indesluttede som følge af en fødselsdepression.

Hør Linea Linea Maja Ernst fortælle sin modige historie, om følelserne, skammen, fremmedgørelsen og indlæggelsen, i denne uges ’Plus En - Politikens podcast om livet med børn’.

Plus en

#9 »Jeg fortjener ikke at være mor«
#9 »Jeg fortjener ikke at være mor«

Henter…

Vil du have mere ’Plus En’?

Hør alle tidligere og fremtidige afsnit af ’Plus En’ på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes eller i Politikens app ’Politiken Podcast’, som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.

Annonce

Læs mere