Politikens Protesttillæg:
»En ghetto er et sted, hvor folk har hjemme«
Politikens Poptillæg præsenterer henover sommeren serien ’Protesttillægget’ med skiftende paneler, der taler om protester og om racisme. Og hvordan den bliver behandlet i samfundet, i litteraturen, i musikken og i sproget. I andet afsnit handler det om ghettoen.
Efter mordet på George Floyd har Black Lives Matter-bevægelsens protester spredt sig til hele kloden. Politikens Poptillæg præsenterer derfor sommerserien ’Protesttillægget’, hvor fem skiftende paneler taler om protester og racisme. Vi folder de kulturelle og og samfundsmæssige perspektiver ud, kigger på bevægelser, litteratur, musik og sprog og taler om, hvordan de gennem tiden har spejlet og diskuteret virkeligheden.
Seriens andet afsnit handler om ghettoen. Ghettoen som et sted, hvor folk bor og har hjemme, som en politisk kategori med lister og love og som en popkulturel mytologi på godt og ondt. Som paneldeltager Natasha Al-Hariri fortæller i podcasten, er 'ghetto' ikke bare et ord:
»En ghetto er et sted, hvor folk har hjemme«.
Lyt med og få indblik i og perspektiver på ghettoen og ghettoloven, lyt til panelets egne barndomsminder fra ghettoen og hør om problemerne og modstanden, der bliver til hiphop, film og tv-serier og nyhedsoverskifter. For både populærkulturen og borgere protesterer, og vi forklarer, hvorfor.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
PolitikenPodcast
Nye afsnit hver uge
Dyk ned i Politikens store udvalg af spændende, rørende og rammende lydfortællinger.
Instrukssagen ender med en rigsretssag mod tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V). Det er første rigsretssag efter tamilsagen, der i 1993 kostede Poul Schlüter statsministerposten.