0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

2010'erne ifølge Poptillægget LIVE: Yahya Hassans stemme forandrede dansk litteratur i 10'erne

Poptillægget definerer i en serie på 10 afsnit 2010’ernes popkultur. Denne live-udgave af podcastserien handler om 10'ernes litteratur og blev optaget under Höst Nordisk Litteraturfestival.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Yahya Hassan blev en af 2010'ernes mest centrale stemmer i det danske, litterære landskab.

Poptillæg - bøger og kunst

Et årti er ved at være ovre, og vi nærmer os år 2020. Poptillægget gør derfor status over 2010’ernes popkulturelle historie i de næste 10 afsnit og udvælger og reflekterer over de kulturelle strømninger, der definerede popkulturen fra år 2010 og til nu.

Denne live-udgave af serien blev optaget med et veloplagt panel på scenen under Höst Nordisk Litteraturfestival og handler om de forfattere, værker og stemninger, der blev væsentlige i dette årtis litterære blæsevejr.

I 10'ernes litterære landskab opstod en ny generation af unge internetpoeter med blogs, Yahya Hassan dukkede pludselig op og ændrede dansk litteratur fundamentalt og kvindelige forfattere som Joan Didion, Inger Christensen, Suzanne Brøgger og Marguerite Duras fik en revival.

Alt dette snakker panelet om live på scenen, men hør dem også præsentere hvert deres personlige mixtape af 10'er-bøger, hør dem diskutere navlepillende jeg-litteratur og hør dem spå om litteraturen i det nye årti.

Annonce

Læs mere