0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Yahya Hassan blev en af 2010'ernes mest centrale stemmer i det danske, litterære landskab.

2010'erne ifølge Poptillægget LIVE: Yahya Hassans stemme forandrede dansk litteratur i 10'erne

Poptillægget definerer i en serie på 10 afsnit 2010’ernes popkultur. Denne live-udgave af podcastserien handler om 10'ernes litteratur og blev optaget under Höst Nordisk Litteraturfestival.

Poptillæg - bøger og kunst

Et årti er ved at være ovre, og vi nærmer os år 2020. Poptillægget gør derfor status over 2010’ernes popkulturelle historie i de næste 10 afsnit og udvælger og reflekterer over de kulturelle strømninger, der definerede popkulturen fra år 2010 og til nu.

Denne live-udgave af serien blev optaget med et veloplagt panel på scenen under Höst Nordisk Litteraturfestival og handler om de forfattere, værker og stemninger, der blev væsentlige i dette årtis litterære blæsevejr.

I 10'ernes litterære landskab opstod en ny generation af unge internetpoeter med blogs, Yahya Hassan dukkede pludselig op og ændrede dansk litteratur fundamentalt og kvindelige forfattere som Joan Didion, Inger Christensen, Suzanne Brøgger og Marguerite Duras fik en revival.

Alt dette snakker panelet om live på scenen, men hør dem også præsentere hvert deres personlige mixtape af 10'er-bøger, hør dem diskutere navlepillende jeg-litteratur og hør dem spå om litteraturen i det nye årti.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?