0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politikens Poptillæg: ’Sex & The City’ fylder 20 år: Kan vi stadig lære noget af at se voksne kvinder fucke op i livet?

’Sex & The City’ havde premiere i 1998 og kan derfor fejre sit 20 års jubilæum i år. Utallige kvinder verden over ejer det lyserøde skoæske-boxsæt med samtlige sæsoner på slidte dvd’er. Men er serien stadig relevant at se i dag?

TV3
Foto: TV3

De skændes, de spiser brunch, de deler alle slibrige detaljer, de bitcher over kæresterne - og de har altid hinandens ryg. "Sex & The City" er først og fremmest en serie om fire umage kvinders venskab.

Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Poptillæg – film og tv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

#97: 20 år med Sex & The City
#97: 20 år med Sex & The City

Henter…

Hun er efterhånden blevet en moden kvinde, ’Sex & The City’. Men ældes hun med ynde?

Da serien udkom i 1998, var det et nybrud, at man kunne se voksne, fejlbarlige kvinders venskab og seksualitet udfolde sig på tv-skærmen. I dag er den ikoniske serie blevet nem at kritisere for at være heteronormativ eller opstille forældede kulturelle stereotyper; for eksempel er den populære Instagram-konto @everyoutfitonsatc berømt for sine ’Woke Charlotte’-opslag, hvor den smukke, naive WASP-karakter, Charlotte York, tillægges politiske holdninger, der svarer til nutidens repræsentationsproblematikker.

Men hvilket tidsbillede ser vi egentlig i ’Sex & The City’? Og hvorfor bliver mange ved med at vende tilbage til den i løbet af livet, som om de fire hovedpersoner er gamle venner?

Lise Ulrich fortæller, at hun oplevede, at seriens karakterer var lette at relatere til, da hun begyndte at se den i starten af 00’erne: »Det med at se kvinder over 30 leve det liv her, det var enormt inspirerende. Der var meget fokus på teenage-serier og på at finde sig selv, inden man blev ’rigtigt voksen’, og her var nogle, der var rigtigt voksne, som stadig fik lov til at fucke lidt op i livet«.

Ugens panel kigger nærmere på den ikoniske serie, der hylder kvinder, som kræver noget af livet, sex og kærlighed. De diskuterer feminisme, tv-venskaber, Cynthia Nixons politiske karriere - og stiller selvfølgelig det evigtgyldige spørgsmål: hvem er vi fra ’Sex & The City’.


Annonce

Læs mere