Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg
Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Op på tangenterne: Velkommen til Politikens pianotillæg

I denne uge holder vi pause fra Soundcloud-rappere, tv-serier og Drake og Ariana Grandes ekskærester. I stedet vender vi blikket imod geniale kunstnere, både unge som gamle, der mestrer klaverets tangenter som ingen andre.

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sveden pibler af deres pander, hænderne bevæger sig i en uforståelig hastighed og lidenskaben og passionen stråler ud af dem. De er ensomme superstjerner, som på smuk og vidunderlig vis formidler følelser, historier og drama gennem deres instrument. De er verdensberømte pianister. Og så er de centrum i ugens udgave af Poptillægget.

Ugens klaverkyndige panel tager dig med på en musikalsk rejse gennem tiden med udgangspunkt i de vigtigste pianister, fra ældre ekvilibrister som Martha Argerich og Glenn Gloud til en yngre, og næsten poppet, stjerne som Daniil Trifonov. Hør fantastiske fortolkninger af kendte symfonier og præludier og fornem, hvordan de unge pianister bliver ældre med de gamle numre. Vi inviterer dig ind i klassisk musik, når den er allermest episk.

Panelet giver desuden råd til, hvor du skal starte, hvis du er nybegynder i det klassiske musiklandskab. Og så fortæller musikredaktør, Thomas Michelsen, hvordan klassisk musik er som vin. Noget kan man lide, andet kan man ikke, men det handler blot om at prøve sig frem, uden at tænke på etiketterne.

Bare lyt til musikken.

Og til podcasten og følg med herunder, når panelet diskuterer pianister og pailletkjoler, fejltagelser, om ufatteligt hurtige fingre og om både gamle og unge talenter.

Vladimir Horowitz spiller Beethoven tilbage i 1956:

Se på disse to kvindelige pianister, Mitsuko Uchida og Yuja Wang, med pailletkjoler og bedøm sammen med panelet, hvorvidt en sådan påklædning er nødvendig, eller om musikken burde tale for sig selv:

Fornem Martha Argerichs dybde og temperament, når hun her spiller Rachmaninovs 3. klaverkoncert:

Maria Joao Pires tager fejl af den koncert, hun skal spille. Se og hør, hvordan det ender:

Det unge talent Daniil Trifonov som sexet pianist:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden