0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg
Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Op på tangenterne: Velkommen til Politikens pianotillæg

I denne uge holder vi pause fra Soundcloud-rappere, tv-serier og Drake og Ariana Grandes ekskærester. I stedet vender vi blikket imod geniale kunstnere, både unge som gamle, der mestrer klaverets tangenter som ingen andre.

Poptillæg - musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sveden pibler af deres pander, hænderne bevæger sig i en uforståelig hastighed og lidenskaben og passionen stråler ud af dem. De er ensomme superstjerner, som på smuk og vidunderlig vis formidler følelser, historier og drama gennem deres instrument. De er verdensberømte pianister. Og så er de centrum i ugens udgave af Poptillægget.

Ugens klaverkyndige panel tager dig med på en musikalsk rejse gennem tiden med udgangspunkt i de vigtigste pianister, fra ældre ekvilibrister som Martha Argerich og Glenn Gloud til en yngre, og næsten poppet, stjerne som Daniil Trifonov. Hør fantastiske fortolkninger af kendte symfonier og præludier og fornem, hvordan de unge pianister bliver ældre med de gamle numre. Vi inviterer dig ind i klassisk musik, når den er allermest episk.

Panelet giver desuden råd til, hvor du skal starte, hvis du er nybegynder i det klassiske musiklandskab. Og så fortæller musikredaktør, Thomas Michelsen, hvordan klassisk musik er som vin. Noget kan man lide, andet kan man ikke, men det handler blot om at prøve sig frem, uden at tænke på etiketterne.

Bare lyt til musikken.

Og til podcasten og følg med herunder, når panelet diskuterer pianister og pailletkjoler, fejltagelser, om ufatteligt hurtige fingre og om både gamle og unge talenter.

Vladimir Horowitz spiller Beethoven tilbage i 1956:

Se på disse to kvindelige pianister, Mitsuko Uchida og Yuja Wang, med pailletkjoler og bedøm sammen med panelet, hvorvidt en sådan påklædning er nødvendig, eller om musikken burde tale for sig selv:

Fornem Martha Argerichs dybde og temperament, når hun her spiller Rachmaninovs 3. klaverkoncert:

Maria Joao Pires tager fejl af den koncert, hun skal spille. Se og hør, hvordan det ender:

Det unge talent Daniil Trifonov som sexet pianist:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden