Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SHOPPING. 12 procent af de danskere, der rejser til USA har shopping som  det væsentligste formål med turen.
Foto: Mel Stoutsenberger

SHOPPING. 12 procent af de danskere, der rejser til USA har shopping som det væsentligste formål med turen.

Afbudsrejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lav dollarkurs får danskerne til at storshoppe i USA

Kufferterne er fyldte, når danskerne vender hjem fra ferie i USA, viser ny undersøgelse. Men pas på i tolden.

Afbudsrejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For mange danskere er shopping en helt uundgåelig del af ferien til USA. Især i øjeblikket, hvor man kan udnytte den lave dollarkurs på 5,29 til at gøre nogle ekstra gode kup.

Det viser en ny undersøgelse af danskernes købelyst på ferien i USA, som FDM travel har foretaget. 90 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at de benytter USA-rejsen til at købe nyt tøj, mens godt 72 procent køber nye sko. Men også elektronik og kameraer er blandt danskernes favoritter.

LÆS ARTIKEL

»Det er blandt andet de amerikanske tøjmærker, der er store besparelser på. Du finder tilbud, der er mange, mange gange billigere end, hvad du må slippe herhjemme. Sådan er det generelt, men nu er det ekstra billigt med den lave dollarkurs«, siger FDMs travels udvikling- og salgschef Line Danvad.

Undersøgelsens resultater flugter godt med de tendenser som Euromans moderedaktør, Frederik Andersen, kender til. Han siger, at den lave dollarkurs selvfølgelig betyder meget for shoppinglysten i USA, men også, at USA på tøjområdet har ændret sig meget de sidste 20 til 25 år.

LÆS ARTIKEL

»Før i tiden handlede det mest om at købe Levi's 501 og Converse-sko med hjem. Måske syntes man endda, at amerikanerne havde dårlig stil. Men i dag ligger USA og Europa stilmæssigt tættere på hinanden. Butikker som J.Crew, Gap og Uniqlo er relativt billige og det er meget svært at ramme ved siden af med de ting du køber«, siger Frederik Andersen.

Han mener også, at mange bruger netop storbyferien til at hente nye elementer hjem til skabe og skuffer.

»Det er attraktivt at komme hjem med noget tøj man har købt på sin rejse og som ikke er det samme som det alle de andre går rundt med herhjemme. Vi vil gerne være unikke på det punkt«.

LÆS ARTIKEL

FDM minder i øvrigt om, at man skal huske på de særlige toldregler, der gælder, når man kommer hjem fra USA-rejsen. Først og fremmest, at der er et loft for værdien af ens indkøb på 3.250 kroner.

FDM-undersøgelsen er foretaget blandt 735 danskere, der har været i USA indenfor de seneste fem år. Kun fire procent af deltagerne købte ingenting i forbindelse med deres rejse til USA, mens 12 procent svarer, at shopping var det væsentligste formål med ferien.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden