Ferietid. Thailands strande lokker, når vinteren gør sit indtog i Danmark.
Foto: LP7/LP7

Ferietid. Thailands strande lokker, når vinteren gør sit indtog i Danmark.

Afbudsrejser

Guide: Få den billigste rejse til Thailand

Er du i tvivl om, hvornår du skal købe vinterens charterrejse eller flybillet til Thailand? Få eksperternes råd her.

Afbudsrejser

Er du en af dem, der overvejer at flygte fra vinterkulden i Danmark og tilbringe et par uger i eksil i Thailand, men er i tvivl om, hvornår du skal købe flybilletten eller pakkerejsen - så er det helt forståeligt. Prisen på flyrejser er nemlig lige så beregnelige som en flok fem-årige i sukkerchok.

Turengårtil.dk har fået to eksperter fra rejsebranchen til at give deres vurdering af, hvornår man skal købe rejsen til Thailand, hvis man vil af sted billigst muligt.

Kenneth Karskov fra den danske rejsesøgemaskine Viviro.com mener først og fremmest, at omkring 5.000 kroner er billigt for en flybillet til det sydøstasiatiske land, og at flybilletter som hovedregel bliver billigere, hvis man køber en rejse med mellemlanding.

LÆS ARTIKEL

Kenneth Karskov forklarer, at for flybilletternes vedkommende stiger prisen i de perioder, hvor mange danskere køber deres billet. Billetpriser ryger for eksempel tit op her i august måned, lige efter folk er kommet hjem fra sommerferie og begynder at planlægge vinterens rejse eller i Påsken, hvor man har fri og tid til at lede efter rejser.

»Flyselskaberne overvåger fra minut til minut, hvordan salget er. De vil have så meget som muligt for flybilletten, og når efterspørgsel er stor, stiger prisen. Vil man have en billig flybillet, skal man i virkeligheden søge efter dem, når andre folk ikke gør det«, siger Kenneth Karskov.

Køb ikke for lang tid i forvejen
Et andet godt råd er at undgå at tage til Thailand uden for den mest populære periode, for da skrues priserne op.

»Thailand er altid dyr i februar, for der vil mange af sted og væk fra den danske vinter. Da skal man nok forvente priser på flybilletter, der ligger på omkring 6.000 kr. Til gengæld er der 40 grader varmt i Bangkok i april måned, derfor er temperaturen behageligst mellem december og februar«, siger Kenneth Karskov.

LÆS ARTIKEL

Han mener, man skal bestille i god tid, men ikke et år i forvejen, for hvis man køber flybilletten så lang tid før, ved flyselskaberne, at man gerne af sted. Derfor ser de ingen grund til at sætte prisen ned.

»Tre til fire måneder før, jeg skulle af sted, ville jeg begynde at snøre sækken. Vi kan se på statistikken, at priserne ofte topper en måned før afrejse, og 14 dage før, sker det, at prisen går langt ned. Men jeg ville ikke satse på det, for man kan ikke regne med det«.

Stort salg i august
For charterrejser til Thailand vil det være gambling at vente til sidste øjeblik med at købe sin rejse. For priser på charterrejser til de fjerne destinationer sættes ikke ned på samme måde, som sommerrejser til eksempelvis Tyrkiet, Grækenland eller Spanien. Det fortæller Søren Falk Lauritsen fra rejsebureauet Falk Lauritsen.

LÆS ARTIKEL

»Hvis man vil til Thailand og andre fjerne rejsemål for den sags skyld, er det en god idé at bestille så lang tid i forvejen som muligt. Det er der primært to årsager til: Dels er det typisk sådan, at tæt på afrejsetidspunktet, hvor der måske kun er få pladser tilbage, er det de dyrere hoteller, der er ledige. Dermed kommer man til at betale mere for sin rejse. Dels køber rejsearrangøreren plads på rutefly, og så har man som rejsearrangør ikke lyst til at sætte prisen ned«, siger Søren Falk Lauritsen.

LÆS ARTIKEL

Ifølge Falk Lauritsen starter sæsonen dernede i oktober og november, og det helt store salg af rejser sker i august.

»Da har danskerne været på sommerferie og taler om, hvor de gerne vil hen til vinter«, siger Søren Falk Lauritsen.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce