Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ko Lipe ligger ved grænsen til Malaysia og har undgået det største ryk-ind fra turister.
Foto: flydime

Ko Lipe ligger ved grænsen til Malaysia og har undgået det største ryk-ind fra turister.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er Thailands uspolerede paradis-strande

Thailands-ekspert anbefaler en række uspolerede strande og øer, som du næsten kan have for dig selv.

Sol og strand
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kan du huske filmen "The Beach"?

Her jagter Leonardo DiCaprio drømmen om et eksotisk ø-paradis, der ifølge legenden gemmer sig et sted i Thailand. En uspoleret strand, som ligger indkranset af klipper, sået til med palmer, kridhvidt sand og fuldendt af krystalklart, blinkende blåt vand.

I filmen fandt Hollywood-stjernen stranden, og det kan du også selv gøre.

Men det bliver sværere og sværere, for Thailand er et populært ferieland. Det får turister fra hele verden til at valfarte dertil for at få en bid af paradis. Og når man ikke kan se stranden for store betonklodser af hoteller, souvenirboder og støjende russere, ja så kan selv det dejligste feriested i Thailand miste charmen.

Thailands-ekspert, journalist og forfatter til blandt andet "Turen går til Thailand" og Turengårtil.dk's webguides til Thailand, Mikkel Tofte Jørgensen, peger på flere ting, der gør, at Thailand er så populær blandt turister. Ikke mindst trækker det lækre vand og de hvide sandstrande, som er finere end mange steder ved Middelhavet. Maden er god og prisniveauet fornuftigt, og så er befolkningen generelt meget venlige, siger Mikkel Tofte Jørgensen.

»Thaierne er glade for børn, og de er gæstfrie og smilende, og derudover er det ikke en 14 dages ekspedition at komme hertil. Det føles som en pause og frihed fra hverdagen at rejse i Thailand. Det gør Thailand til en attraktiv destination,« forklarer Mikkel Tofte Jørgensen, som senest har skrevet Turengårtil.dk's guide til Bangkok.

Mikkel Tofte Jørgensen peger på steder som Phuket, Pattaya og Ko Samui som dem, der er allermest overrendt af turister. Men der er endnu mange steder, som er relativt uopdagede. Vi har bedt ham løfte sløret for fem ukendte og uspolerede steder i Thailand, som du kan besøge, hvis du vil en tur til paradiset – og have det for dig selv.

1. De bedste strande – Ko Kut og Ko Mak

I det østlige Thailand ligger øen Ko Chang, som efterhånden er ret velkendt blandt danskere. Syd for Ko Chang ligger en række øer, heriblandt Ko Kut og Ko Mak. De er det næste steder at tage til i Thailand, hvis man vil væk fra det hele. Ko Kut er den største, men mindst tilgængelige, af de to øer. Øens få hoteller henvender sig primært til pakketurister og tager kun mod forhåndsreservationer.

Ko Mak, der ligger tæt på Ko Chang, byder derimod på et bredt udvalg af hoteller og bunglows på underskønne sandstrande, der blandt andet fik den engelske avis The Sunday Tiems til at udråbe Ko Mak til en af verdens 10 bedste strande (der findes dog mere end én strand).

Pak tasken med bøger, for her er først og fremmest strande. Langstrakte, gyldne og med svajende palmer. Det er de bedste strande i den østlige af landet. Øerne er ikke vanvittigt store, så man kan gå rundt om dem på én dag. Infrastruktur er der ikke meget af, og der er ikke noget større aktivitetsudbud. Derfor er Ko Kut og Ko Mak for dem, der vil være på badeferie, fiske eller sejle i havkajak.

Sådan kommer man dertil: Det er forholdsvis nemt komme til Ko Kut og Ko Mak fra Ko Chang, hvorfra der er daglige afgange med båd. Fra Bangkok tager det otte til ti timer.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

2. God, lokal mad – Chumphon

Syd for Hua Hin ligger Chumphon. Byen ligger på fastlandet, og det er dermed fastlandsstrande, du kommer til at bade på. De lever ikke op til de strande, man finder ude på øerne, men til gengæld har man her muligheden for at kombinere strandlivet med oplevelser inde midt i landet og opleve lokalmiljøet. De thailandske myndigheder har haft en ambition om at gøre Chumphon til en ny turistmagnet à la Hua Hin, men det er heldigvis ikke sket endnu, og fordi udviklingen går langsomt, kan man finde gode hoteller til rimelige priser i Chumphon sammenlignet med Hua Hin.

Et godt argument for at holde ferie i Chumphon er maden. Restauranterne i de store turistområder i Thailand ligger ofte i tilbygning til hotellerne, og det skal være højt niveau for at være en god oplevelse. I Chumphon kan man gå på det lokale marked og spise – og få en rigtig god oplevelse.

Chumpon ligger to til tre timers kørsel fra nationalparken Khao Sam Roi Yot, som betyder de 300 tinders park. Parken ligger i et vådlandsområde, som er særligt attraktivt for fugleinteresserede. Både syd og nord for Chumphon ligger en række templer, som også er anbefalelsesværdige. Templerne har en særlig betydning, fordi højt respekterede munke har opholdt sig her, for eksempel templerne Wat Chao Fa Sala Loi eller Wat Thep Charoen, hvor byens ærede »bedstefar« Luang Pho Lak Mueang var tilknyttet.

Ellers er Wat Tha Kwan Mueang, som ligger godt 48 km nord for Chumphon by, med sin beliggenhed på toppen af et bjerg en udflugt værd. I samme område ligger desuden templet Wat Phra Thart Sawi, der tager sig smukt ud på kanten af Sawi-floden. Tag en lokal bus dertil, eller bestil transporten hos Suda Guest House, der ligger centralt placeret i Chumphon By. Adressen er: 8 Soi Bangkok Bank, Thatapao Road. Eller lej en motorcykel fra et af byens mange gæstehuse. På motorcykel er det også nemt at komme ud til flere af områdets grottesystemer, for eksempel Løvehulen, Tham Singha, godt 12 kilometer mod vest.

Sådan kommer man dertil: Tag for eksempel nattoget fra Bangkok. Det kan gøres på otte til ti timer. Hvis man gerne vil kombinere med øferie, er der en håndfuld øer mindre end en times sejlads fra Chumphon by. Her er der især gode snorkel- og dykkemuligheder. Ellers er Ko Tao lidt længere ude i Thailandbugten det ultimative sted at søge en pudderhvid strand og et levende koralrev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER:

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden