Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
THOMAS BORBERG  (arkiv)
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

Offpiste. Skiløbere på vej fra toppen i Les Grands Montets mod den berømte offpiste 'pas de chevre', gedestien. I bunden af dalen kan man se byen Chamonix i 1000 meters højde.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skiforbund: Offpiste-løb er ekstremt farligt

To danske snowboardere styrtede 130 meter i weekenden. Flere danskere har fået interesse for offpiste-løb de seneste år.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De to danske snowboardere, som i weekenden overlevede et styrt på 130 meter på skisportsstedet St. Anton, var ikke kun usandsynligt heldige. De har formentlig også været dumdristige.

De har nemlig bevæget sig uden for pisterne på egen hånd og er endt i et ujævnt terræn, som de ikke var bekendte med på forhånd.

En stor fejl ifølge administrationschef hos Dansk Skiforbund, Kenneth Bøggild, som forklarer at »det er særdeles uklogt at bevæge dig ud i offpisten i områder du ikke er fuldt bekendt med«.

LÆS OGSÅ

De to snowboardere valgte at tage snowboardet af og gå tilbage. Men det kan ifølge Kenneth Bøggild også være farligt.

Folk taler om at komme ud og få de her rushes

»Lige så snart du tager ski eller snowboard af, mister du kontakten til fladen, du står på. Det er ikke nødvendigvis særlig snedigt«, forklarer han og understreger, hvor vigtigt det er at have en lokalkendt og certificeret bjergguide med, hvis man vil udenfor pisterne.

Fede skioplevelser og rushes

Dansk Skiforbund oplever, at mange skiløbere gerne vil prøve kræfter med offpiste.

»Det er blevet let tilgængeligt, og folk taler om at komme ud og få de her rushes. De her dybsneoplevelser uden for pisterne. Men man kan få masser af fede skioplevelser på pisterne«, lyder det fra Kenneth Bøggild, med en slet skjult opfordring til at vælge den sikre rute.

Endelig har Kenneth Bøgglid et godt råd til folk, som alligevel gerne vil køre off piste.

»En lokal certificeret guide kan give dig nogle skioplevelser, som ligger langt, langt ud over det, som du eventuelt må bløde af betaling. Det er nemlig inden for det økonomiske at booke en bjergguide «, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden