Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Narkoområde. En række hoteller på Vesterbro i København er godt trætte af åbenlys narkohandel. Deres gæster bliver skræmt væk.
Foto: HANSEN BJØRN STIG

Narkoområde. En række hoteller på Vesterbro i København er godt trætte af åbenlys narkohandel. Deres gæster bliver skræmt væk.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Turister i København forulempes af narkosælgere

Vesterbro-hoteller har fået nok og vil have mere politi i området.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gæster, der passes op af pushere og tilbydes narko. Slåskampe blandt pusherne lige foran hotellerne. Råben og skrigen.

En lang række Vesterbro-hoteller er godt trætte af uro på gaderne og åbenlys narkohandel.

LÆS OGSÅ

For det er ikke noget godt første møde med byen for hotellernes gæster. Det fortæller Karen Nedergaard, hoteldirektør for Absalon Hotel og Andersen Boutique Hotel, der ligger i henholdsvis Helgolandsgade 15 og 12.

»Vi oplever en stor utryghed blandt vores gæster. Det sker ofte, at pusherne bliver uvenner, og der opstår slagsmål, hvor der kastes med flasker. De råber ad gæsterne og følger efter dem for at sælge narko til dem«, lyder et par af eksemplerne.

Turisterne vil ikke komme igen
Det er ikke unormalt, at pushere har søgt tilflugt på Karen Nedergaards hoteller under slagsmål, og hotellerne har fået flere ruder knust, når bølgerne går højt på gaden.

Og at gæster bliver tilbudt at købe narko, inden de overhovedet når at tjekke ind på deres hotel, er heller ikke usædvanligt. Den hårdhed, gæsterne møder, fordrer ikke lige frem et gensyn med København, siger Karen Nedergaard.

»Vi sender et dårligt signal til de udenlandske gæster. De vil ikke komme tilbage næste år, når de oplever sådan noget«.

Problemerne med den åbenløse narkohandel er ikke noget nyt problem. Vesterbro har altid været kendt for at have et hårdt miljø især i området tættest oppe mod Hovedbanegården.

Gader som Istedgade, Vesterbrogade, Colbjørnsensgade, Viktoriagade, Helgolandsgade og Reventlowsgade er især belastede. Samtidig er det her, der findes en stor koncentration af hoteller i alle priskategorier.

Møde med politiet
Men selv om problemet med narkohandel altså langt fra er nyt, er oplevelsen blandt mange hoteller, at narkosalget er eskaleret i takt med, at politiet - efter hotellernes opfattelse - har nedjusteret indsatsen på området.

Derfor holdt 16 hoteller i sidste uge møde med Horesta, arbejdsgiverorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Formålet med mødet var at forsøge at dæmme op for de eskalerende problemer. Det fortæller Allan Agerholm, formand for Horesta i Region Hovedstaden.

Men er narkohandel ikke blot noget, hotellerne må leve med, hvis de vælger at placere sig et sted, der traditionelt er et hårdt miljø?

Både og, mener Allan Agerholm.

»Det tror jeg også, hotellerne er klar over og villige til at acceptere. Men handlen er blevet mere aggressiv og sælgerne mere pågående. Gæsterne bliver antastet af narkohandlere, og siger de nej, er det ikke et svar, men en åbning til forhandling. Det er ubehageligt, når man kommer med sin familie og kuffert. Det giver ikke indtryk af en pæn og sikker hovedstad«, siger Allan Agerholm og tilføjer:

»Hotellerne føler ikke, at nogen tager det alvorligt, og de ser ikke politi i området. Man kan ikke afskaffe narkohandlen, men man kan kontrollere og begrænse den«.

Politiet: Vi lytter

Jan Bjørn, politiinspektør og stationsleder på Station City er ærgerlig over kritikken.

»Vi gør rigtig meget i indsatsen mod narkohandel på Vesterbro, og vi har taget markant flere pushere end sidste år. De sidste knap 14 dage har vi haft en forøget indsats mod sælgere og tryghedsskabende patruljerning i området. Så vi lytter til det, der bliver sagt«.

LÆS OGSÅ

I dag holder Horesta på vegne af hotellerne møde med Jan Bjørn og andre repræsentanter fra politiet. Dels for at forelægge sagen for politiet og dels for at høre, hvad de vil gøre ved problemerne.

»Så må vi høre, om det kan det være rigtigt, at politiet har nedprioriteret indsatsen. Hvis de har det, vil vi gøre, hvad vi kan for at følge op på det. Det vil givet fald være at gå den politiske vej«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden