Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Tørst/Tørst
Foto: Tørst/Tørst

Succes. Tørst ligger nr. et på listen over de bedste ølbarer vi verden hos sitet for øl-entusiaster, ratebeer.com.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk mikrobrygger triumferer i New York

Baren Tørst i Brooklyn hædres på anerkendt øl-site.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Newyorkerne går op i øl. Byen har derfor et stort udvalg af vandhuller for lige netop det ølglade folk.

Men den danske mikrobrygger Jeppe Jarnit-Bjergsø mente, der var plads til én mere og åbnede i marts måned ølbaren Tørst. Den ligger i det hypede Greenpoint, som er det polske kvarter i Brooklyn.

Dagsordnen var klar: Jeppe Jarnit-Bjergsø ville skabe verdens bedste ølbar.

Og allerede efter et halvt år med åbne haner - 21 styks - er Tørst blevet en succes i hvert fald målt på ét parameter. Baren ligger nummer ét på listen over de bedste ølbarer i verden på ratebeer.com - en af verdens største hjemmesider for ølentusiaster.

Jeppe Jarnit-Bjergsø er ikke overraskende en glad bar-ejer.

»Det betyder, at vi er anerkendt, og det betyder meget for hypen af vores bar og for ølturismen. Alle, der går en smule op i øl, kommer og besøger vores bar - og det er fra hele verden. Der er eksempelvis folk fra Spanien, som skriver til os, at de kommer og besøger baren i næste måned«.

Brygger ekstrem øl Anne-Mette Meyer Pedersen fra Danske Ølentusiaster karakteriserer ratebeer.com som en liste for de mere ekstreme øl-elskere end for almindelige øl-entusiaster.

Både Jeppe Jarnit-Bjergsø og hans tvillingebror Mikkel Borg Bjergsø, der står bag Danmarks største mikrobryggeri, Mikkeller, er da også kendt for at brygge ekstreme øl. Øl, der kan være så »sindssygt bitre, at de fleste ikke kan drikke det«, som Anne-Mette Meyer Pedersen formulerer det.

Men selv om ratebeer.com altså primært er en liste for hardcore øl-nørder, giver placeringen på listen alligevel bred opmærksomhed.

»Det er en tilkendegivelse af, at elskere af ekstrem-øl synes, der er noget at komme efter på Tørst. Der er ingen tvivl om, at det genererer efterspørgsel, trafik og turisme at ligge nummer et på den liste«, siger Anne-Mette Meyer Pedersen.

Har åbnet 'hemmelig' restaurant

Jeppe Jarnit-Bjergsø ejer Tørst sammen med den canadiske kok Daniel Burns, som tidligere har arbejdet på restauranterne Noma og The Fat Duck udenfor London. For syv uger siden åbnede de en restaurant-del bagerst i Tørsts lokaler ved navn Luksus. Det er en lille ’hemmelig’ restaurant med 26 siddepladser. »Mange steder i New York har en restaurant og en hemmelig bar. Vi vender det om«, siger Jeppe Jarnit-Bjergsø. Daniel Burns står for maden, der er inspireret af hans tid i Skandinavien. Menuerne serveres med øl, der klæder de enkelte retter. Vin må gæster kigge langt efter. »Vi vil vise, at øl kan være lige så godt som vin. Det tror vi på, og øl-brygning er det, vi kan finde ud af«.







Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden