Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Godt 500.000 danskere tager på skiferie hvert år. Mange af dem har brug for et par gode apps i smartphonen.
Foto: Sune Højrup Bencke

Godt 500.000 danskere tager på skiferie hvert år. Mange af dem har brug for et par gode apps i smartphonen.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skifolket anbefaler: Her er de apps, du bør have med på skiferie

Læs med herunder, hvis du er langrendsløber eller alpinist. For her er 10 apps, der gør den kommende skiferie både smartere, sjovere og mere sikker.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1. Skisporet - Info om din langrendsløjpe

Rune Dahl Mortensen (driver langrendsskolen.dk og underviser i langrend og rulleski): »Et helt uvurderligt planlægningsredskab for langrendsløbere, der fungerer på den måde, at stort set alle langrendsområder i Norge placerer en gps-tracker i deres løjpemaskiner, som så sender information til appen. Her kan man så se, hvor og hvornår løjperne er blevet præpareret, og altså vurdere, hvor gode spor der er. Appen kan dog ikke sige noget om fremtiden og dermed ikke sige noget om, hvad der vil blive præpareret samme dag og på hvilke tidspunkter. Den information er som regel tilgængelig via lokale løjpeforeninger og overnatningssteder«.
Skisporet er gratis og fås både til iPhone og Android

2. Bergfex - Alt om Europas skiområder

Maj Beldring Henningsen (tidligere World Cup- og VM-løber i pukkelpist): »Rigtig god app til de europæiske skisportsområder - primært i alperne. Den viser udover vejret og snerapporter også info fra områderne. Det kan være åbningstider, webcam og liftsystemer. Det er min primære app, når jeg er på ski i Alperne«.
Bergfex er gratis og fås både til iPhone og Android

3. Rødt Kort - Sikker i trafikken på vej på ski

Rasmus Skov (indehaver af skisportsportalen skisport.dk): »Rødt Kort giver dig adgang til SOS Internationals vejhjælp overalt, hvor Det Røde Kort dækker i Europa. Du er dækket, hvis du har tegnet en dansk kaskoforsikring på din bil. Appen er praktisk, hvis uheldet er ude undervejs på ferien i egen bil«.
Rødt Kort er gratis og fås både til iPhone og Android

4. WeShare - Styr på finanserne

Tina Krongaard (svoren og erfaren alpinist og redaktør på Politiken Rejser): »Hvis man flere familier eller en gruppe venner af sted sammen på skiferie, kan der være stor hjælp at hente i appen WeShare. Den kræver dog, at personerne, der rejser sammen, alle har MobilePay. Har de det, kan man oprette en gruppe i WeShare, invitere personerne på turen til den, og så hver gang nogen betaler en fælles regning på skiferien, så taster man beløbet herind og noterer, hvilke personer der skal dele den udgift. Så regner appen selv sammen, hvem der skylder hvem hvor meget, og når ferien er slut, så overfører man med et klik det skyldige beløb til de rette personer eller modtager fra andre, hvis man er den, der har lagt mest ud via MobilePay«.
WeShare er gratis og fås både til iPhone og Android

5. Swix - Alt om langrendssmøring

Rune Dahl Mortensen (driver langrendsskolen.dk og underviser i langrend og rulleski): »Her kommer den norske skismøringsproducent med tips til, hvad der skal smøres med, dér hvor man er. Appen er koblet op på din placering, som krydsrefereres med vejrprognoser. Swix har dog et meget specialiseret udvalg af produkter, så deres anbefalinger kan godt virke lidt voldsomme, hvis man ikke er specialist. Ofte kan man som motionist eller rekreativ langrendsløber nøjes med at købe fæstevoks, der dækker de mest oplagte temperaturintervaller. Der findes mange andre skismøringsmærker, der også er glimrende«.
Swix er gratis og fås både til iPhone og Android

6. Skiphone - Undgå kolde fingre

Rasmus Lundby (formand for skiinstruktøruddannelsen i Danmark): »En gratis, fiks Androidapp, når du ikke vil fumle med skihandsker for at svare på et opkald eller tage et billede. Du ryster blot mobilen og vupti, så er den klar«.
Skiphone er gratis og fås til Android

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

7. Ski Tracks - Hastighed og distance

Helene Møller Larsen (professionel skiinstruktør og en del af Solid Skiing, der udgiver bøger om skiløb): »Ski Tracks er en ud af flere apps, der kan måle for eksempel hastighed og distance. Jeg har blandt andet brugt den på ski med min familie, hvor børn og voksne har sammenlignet topfart og antal ture, man har kørt i løbet af dagen. Man skal dog altid tage højde for sikkerheden, særligt når man måler sin hastighed, der nemt kan medføre medrivende fartkonkurrencer. Her er det meget vigtigt, at man ikke i sin iver efter at opnå en bestemt fart, kører over evne og sætter sin egen eller andre skiløberes sikkerhed på spil. Hvis børnene ikke har en smartphone med på ski, kan de for eksempel få forældrenes i lommen.
Ski Tracks koster 8 kroner i iTunes og 7 kroner til Android-telefoner

8. Google Maps - Styr på vejen

Maj Beldring Henningsen (tidligere World Cup- og VM-løber i pukkelpist): »Jeg kører ofte i bil mellem skiområderne og bruger altid Google Maps, da korteste antal kilometer sjældent er det hurtigste i Alperne og fjeldene. Det er en dyrekøbt erfaring jeg gjorde mig, da jeg alene kørte i bil over Stelvio-passet i Italien, der endte med at blive en natteudflugt med ankomst klokken 03.00 før en dag med vigtige konkurrencer«.
Google Maps er gratis og fås både til iPhone og Android

9. Snocru - Konkurrer med vennerne

Rasmus Lundby (formand for skiinstruktøruddannelsen i Danmark): »Snocru er en gratis app, der har en række funktioner, hvor du kan konkurrere med dine skivenner  som for eksempel antal højdemeter, pistekilometer og hastighed. Men den har også den fikse funktion, at du altid vil være i stand til at vide, hvor dine venner er i skiområdet gennem systemet Daycru, og hvis alle er Snocru- brugere. Appen har desuden en fin vejrudsigt, ligesom den viser seneste snefald, snedybde med mere«.
Snocru er gratis og fås både til iPhone og Android

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

10. Yr - Få styr på vejret

Rune Dahl Mortensen (driver langrendsskolen.dk og underviser i langrend og rulleski): »Den norske vejrtjeneste giver vigtige vejrmeldinger, når man planlægger dagens tur. Et redskab, som er vigtigt både for at vælge det bedste tidspunkt at tage af sted på, men også for at vurdere om det overhovedet er sikkert at tage på tur«.
Yr er gratis og fås både til iPhone og Android

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden