Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Allan Graubæk
Foto: Allan Graubæk

Udlejningsbiler i Københavns lufthavn er nu samlet i P1-parkeringshuset. Alle selskaber holder til samme sted.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu starter billeje i Københavns lufthavn med en bustur

P1-parkeringshuset i den gamle indenrigsgård i Københavns Lufthavn er blevet bopæl for bil-udlejningsfirmaerne.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Du skal lede et nyt sted for at finde din udlejningsbil i Københavns Lufthavn. I årevis har kontorerne for biludlejningsselskaberne ligget i den smalle gang mellem terminal 2 og 3.

Når en kunde til en udlejningsbil havde ordnet papirgangen her, skulle man hen i et af de nærliggende parkeringshuse for at hente bilen.

Nu har alt med billeje imidlertid holdt flyttedag, så både kontorerne og bilerne befinder sig i parkeringshuset P1, der ligger ved den gamle indenrigsgård. Den ligger cirka halvanden kilometer fra terminal 3 i lufthavnen.

Kør med gratis shuttlebus

For at komme hen til det nye Car Rental Centre (billejecenter, red.), kan man hoppe på den gratis shuttlebus, der kører mellem lufthavnens parkeringspladser ude på Kystvejen og området ved P1-parkeringshuset. I dagtimerne kører bussen hvert 10. minut.

Det er lufthavnens planer om udvidelse, der er årsag til flytningen.

»Vi har brug for det areal, hvor kontorerne har ligget mellem terminal 2 og 3, til udvidelse af bagageområdet på den anden side af væggen og til at gøre gangarealet bredere«, siger lufthavnens pressechef, Kasper Hyllested.

Lufthavnen mener, at det bliver en lettelse for kunderne, at de nu kan få overstået hele arbejdsgangen omkring billejen på ét og samme sted. Øvelsen betyder også, at der bliver frigivet flere p-pladser tæt på terminalerne, da udlejningsbilerne ikke længere optager pladserne.

Risiko for irritation

Et af de store udlejningsselskaber i lufthavnen er Avis. Her er Lars Dissing, kommerciel direktør, spændt på, hvordan kunderne vil modtage den nye model for afhentning af udlejningsbil.

»Vi har to typer kunder. Dem, der kommer til lufthavnen for første gang. De kender ikke den gamle model, og de vil bare følge skiltene til det nye udleveringssted. Så er der de faste kunder, og de vil nok i starten helt i blinde gå derhen, hvor de plejer. Men de finder hurtigt ud af, at de nu skal tage bussen eller gå hen til P1, hvor vi holder til«.

Lars Dissing ser dog en kilde til irritation, der kan opstå hos kunderne:

»Hvis du skal stå og vente på bussen, der skal køre dig hen til P1, oplever folk det som at stå i kø, også selv om det bare er et par minutter. Men når kunderne så først er nået frem til vores skranke, vil de opleve, at hele operationen går hurtigt. Bilerne holder lige bag den skranke, hvor papirarbejdet udføres«, siger Lars Dissing. Han tilføjer, at det er lufthavnen, der har ønsket, at biludlejningsselskaberne flytter. Avis har ikke modtaget klager fra kunder over den nye arbejdsgang.

»Men vi skal lidt længere frem og have haft nogle travle perioder, inden vi for alvor kan vurdere den nye ordning«, siger Lars Dissing.

I lufthavnen lejer Avis stort set kun biler ud til flyrejsende. Priserne på billeje er højere end inde i København, og det skyldes, at biludlejningsselskaberne skal betale husleje til lufthavnen. En uge i marts koster det 3.000 kroner at leje en VW Golf på et Avis-kontor i Københavns centrum. I lufthavnen er prisen cirka 400 kroner højere.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden