0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu får det gamle skibsværft også et moderne madmarked

Værftets Madmarked åbner i begyndelsen af maj i de gamle værftshaller i Helsingør.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kødbyens Mad & Marked
Foto: Kødbyens Mad & Marked

Helsingørs kommende madmarked vil have fokus på byens maritime historie. Billedet her er fra Kødbyens Mad & Marked, hvis bagmand har været med til at udvikle konceptet på Værftets Madmarked.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Engang var Helsingør Skibsværft byens hjerte. Fløjterne fra værftet kunne høres over hele byen, når der blev blæst til frokost og fyraften. Ved stabelafløbning fik skolebørnene fri, så de kunne se skibene blive sendt i vandet, og der var næppe den familie i byen, der ikke havde et forhold til den over 3.000-mand store arbejdsplads.

Og så lukkede det hele i 1983.

Sidenhen har skibsværftet rejst sig igen. I 2010 åbnede Kulturværftet og i 2013 det nu internationalt berømte museum M/S Museet for Søfart.

Nu bliver der pustet endnu mere nyt liv i de gamle værftshaller, når Værftets Madmarked åbner i maj.

I første omgang åbner 10 permanente spisesteder og fem mobile i den gamle hal 21, der kommer til at have fokus på Helsingørs maritime historie. Det gælder både indretning og madprofil, fortæller projektleder Kim Nielsen.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Læs mere