Engang var Helsingør Skibsværft byens hjerte. Fløjterne fra værftet kunne høres over hele byen, når der blev blæst til frokost og fyraften. Ved stabelafløbning fik skolebørnene fri, så de kunne se skibene blive sendt i vandet, og der var næppe den familie i byen, der ikke havde et forhold til den over 3.000-mand store arbejdsplads.
Og så lukkede det hele i 1983.
Sidenhen har skibsværftet rejst sig igen. I 2010 åbnede Kulturværftet og i 2013 det nu internationalt berømte museum M/S Museet for Søfart.
Nu bliver der pustet endnu mere nyt liv i de gamle værftshaller, når Værftets Madmarked åbner i maj.
I første omgang åbner 10 permanente spisesteder og fem mobile i den gamle hal 21, der kommer til at have fokus på Helsingørs maritime historie. Det gælder både indretning og madprofil, fortæller projektleder Kim Nielsen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her