0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Besøg byen, hvor fiskesuppe er en æressag

I franske Cassis kan man få sol, ro og ikke mindst vidunderlig fisk og hvidvin hele året rundt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Signe Wulff
Foto: Signe Wulff

Fiskejoller. De smukt malede joller – de såkaldte pointus – er særligt velegnede til fiskeriet langs klippekysten, da de ikke stikker særligt dybt og derfor er nemme at navigere på lavt vand. Derudover er de et farverigt indslag på havnen i Cassis.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

D’abord bouillir, puis baisser, forklarer en gammel mand mig. Vi er en lille flok, der står på havnen i det lille fiskerleje Cassis og venter på, at der skal komme en båd ind med dagens fangst. Og mens vi venter, tager han sig tid til at forklare navnet på den berømte franske fiskesuppe med det svært udtalelige navn: Først skal fisken koge op (bouillir), og så skal der skrues ned (baisser), og derfor hedder suppen bouillabaisse.

Det er en lørdag formiddag i foråret, og havnen i Cassis er allerede fuld af en skønsom blanding af små hundeluftende damer, atletiske typer i træningstøj og gamle mænd iført vest, Gauloises og kasket. Barfolket er gået om bord i den daglige rutine med at transformere stabler af stole til siddepladser til marseillebeboere, der i weekenderne strømmer ud til den gamle fiskerby. De kommer for at indtage en frokost på havnen, spise isvafler med børnene eller bare lufte de store solbriller for så at tage tilbage til storbyen igen sidst på dagen.