Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
En håndfuld bygninger udgør nu til sammen Hotel Hafen i Flensborg
Foto: Allan Graubæk

En håndfuld bygninger udgør nu til sammen Hotel Hafen i Flensborg

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Bo mondænt i Flensborgs gamle fy-fy kvarter

Havnekvarteret i Flensborg har fået et nyt hotel, der er helt i en afdæmpet, maritim stil.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Havnen ligger 30-40 meter væk, så navnet på Hotel Hafen i Flensborg er velvalgt. Hotellet er firestjernet og falder dermed fint ind i denne del af Flensborg mondæne havneområde.

Lige ved siden af hotellet ligger Oluf-Samson-Gang, som for årtier siden var Flensborgs hjemsted for prostituerede. Nu er gaden lige så velfriseret som resten af området.

Hotellet er indrettet i fem sammenhængende huse. Nogle af dem har været fredet i lang tid, og derfor følger noget af det oprindelige udseende med.

De indvendige gange er lidt snørklede. Politiken boede i et hjørneværelse, og der var ikke elevator hele vejen op. En trappe på ca. 15 trin er dog til at overkomme, og personalet virker så imødekommende, at det nok skulle være muligt at få hjælp med bagagen.

Flensborg har været en dansk by, men hotellet siger, at de kun har en enkelt ansat, der taler dansk. Opslag og menukort på hotellet er på både dansk og tysk.

Beliggenhed: Man skal kun lige krydse den tæt trafikerede gennemgangsvej, Schiffbrücke, og så står man ved kajkanten.

Der er ikke langt til gågaden Grosse Strasse, som må betegnes som Flensborgs egentlige centrum. Det er her, man finder et godt udvalg af butikker og restauranter. Og det gør man selvfølgelig også nede i havneområdet i nærheden af hotellet.

Under Politikens besøg lå festskibet ’MS Koi’ som genbo i havnen. En dunkende bas, der gik gennem marv, ben og murværk, gik i gang kl. 18 og sluttede ved 1-tiden. En vis gadestøj fra Schiffbrücke må altid påregnes.

Indretning: Politiken blev udstyret med et af de største værelser på hotellet. Her er der rigelig plads til et par lænestole, et arbejdsbord m.m. Badeværelset er ekstremt rummeligt.

Dette er et af de største værelser på hotellet.
Foto: Allan Graubæk

Dette er et af de største værelser på hotellet.

Der er et vist maritimt præg over værelset. Det er således en lille korkplade, man hænger på døren som tegn på, at man ikke vil forstyrres. Et stort fladskærms-tv viser også danske kanaler. Vi savner en kaffe/te-brygger.

Faciliteter og service: Hotellets restaurant ser tillokkende ud, men Politiken gik nu alligevel ud i byen efter aftensmad. Morgenmaden er en righoldig buffet, og næppe havde vi sat os, før en kande med kaffe stod klar på bordet.

Derefter kunne vi gå i gang med buffeten, der er overskuelig og godt sammensat, men temmelig klassisk: æg, små pølser, pålæg, ost, frugtsalat, cornflakes. marmelade og godt brød. Og et glas champagne, hvis det skulle være. Morgenmad koster 16 euro (120 kroner), hvis man har booket opholdet direkte på hotellets hjemmeside. Ellers er den 3 euro (23 kroner) dyrere.

Konklusion: Hotellet er stilrent og har en nærmest perfekt beliggenhed i Flensborg. Den maritime inspiration er ikke overdrevet, og værelserne er behagelige at opholde sig i. Et dobbeltværelse fås efter størrelse fra 135-215 euro (1.000-1.600 kroner) per nat. I travle perioder kan det være dyrere.

Politikens ophold var betalt af hotellet.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden