Der lyder velkomstbrægen, da vi med Claudia Schäfer i spidsen lukker os ind i indhegningen til en flok får, som straks forlader skyggen under træerne langs hegnet for at ile os i møde. Vi er lige ved at blive væltet omkuld af de nyklippede får og store lam. De gnubber sig op ad os for at få opmærksomhed.
Claudia løfter et stort lam op i favnen og nusser det. Imens fortæller hun om Schafscheune Hofkäserei, som hun driver sammen med Steffen Honzera. Efter mange år som henholdsvis bibliotekar og fotojournalist i det sydlige Tyskland besluttede de i 2010 at virkeliggøre drømmen om et økologisk landbrug med plads til dyrehold og en ferielejlighed. Efter lang tids søgen fandt de det i landsbyen Vietschow i hjertet af det frodige Mecklenburg.
De har nu omkring 100 østfrisiske malkefår.
Af mælken fremstilles yoghurt og ost, både bløde og skæreoste i mange smagsvarianter med frugt, grøntsager og krydderurter fra egen have. Produkterne fremstilles per håndkraft i en kæmpemæssig lade, en tidligere ridehal, og sælges fra gårdbutikken og via nettet.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her