Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
En pilot på et fly, der fløj for Air Berlin, ignorerede en advarsel om, at der var hul i skroget.
Foto: Michael Sohn/AP

En pilot på et fly, der fløj for Air Berlin, ignorerede en advarsel om, at der var hul i skroget.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fly fra Air Berlin ville lette med hul i skroget

Piloten opgav først flyveturen, da passagererne fortalte, at der var hul i skroget

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En pilot på et fly, der fløj for Air Berlin, var klar til at lette fra lufthavnen i Düsseldorf i Tyskland, selv om passagererne havde gjort ham opmærksom på, at der var et så stort hul i skroget, at man kunne stikke en hånd ind i det.

Tyske medier skriver, at piloten i første omgang ignorerede advarslerne, men da protesterne fra passagererne tog til, opgav piloten flyvningen, der skulle være gået til Stuttgart.

En passager skrev på Facebook:

»Selv om vi henviste til, at der var et hul i skroget, sagde personalet, at vi skulle have tillid til dem og fortsætte med at stige ind i flyet«. Det skriver Bild.

Da passagererne fortalte piloten og resten af besætningen om hullet i skroget, havde piloten endnu ikke set dem med egne øjne. Han skulle egentlig have foretaget en såkaldt 'walkaround', hvor han går rundt om flyet og tjekker, at alt er i orden. Det havde han ikke gjort, men passagererne overtalte ham til at gå ud og kigge på skroget. Da han havde gjort det, aflyste han straks flyvningen.

Piloten afbrød inspektion

Flyet var fra Mistral Air, men det var chartret af Air Berlin til at foretage flyvningen med 100 passagerer, der fandt sted 21. maj, men oplysningerne er først kommet frem nu. Og det er ikke Air Berlin, der frivilligt har fortalt om det. Historien er blevet offentligt kendt på grund af passagerernes opdateringer på Facebook og andre sociale medier.

Air Berlin forklarer, at piloten foretog sin 'walkaround' samtidig med, at han deltog i indtjekningen af passagererne. På et tidspunkt afbrød han sin inspektion, inden den var fuldført, og Air Berlin siger, at det er en helt normal procedure på flyvninger med meget korte ophold i lufthavnen. Air Berlin tilføjer, at piloten straks aflyste flyvningen, da han så hullet i skroget.

Men Air Berlin siger intet om, at det var passagererne, der pressede piloten til at foretage en grundigere inspektion af flyet.

Flyet stod i lufthavnen natten før flyvningen. Det er muligvis blevet påkørt af et af lufthavnens køretøjer.

Flyvning til New York aflyst

Episoden kommer på et dårligt tidspunkt for Air Berlin, der kæmper med to store problemer.

Det ene er økonomien, der er så dårlig, at der er har været spekulationer om, at selskabet kun kan reddes gennem et opkøb. Lufthansa har været nævnt som mulig køber. Air Berlin har netop besluttet at lukke den ene af to daglige afgange fra Berlin til New York. Tyske medier skriver, at Air Berlin har underskud på ruten. Sidste år gennemførte Air Berlin en saneringsplan, og her var ruten til New York noget, der skulle bidrage til en bedre økonomi for selskabet, hed det dengang.

Det andet problem er hyppige forsinkelser i Berlins Tegel-lufthavn, hvor der er kommet nyt personale til håndtering af bagage og indtjekning. Enten har de ikke styr på arbejdsgangene, eller også er de for få på arbejde. I hvert fald skriver Berliner Zeitung, at Air Berlin har været nødt til at sætte kontorpersonale ind for at få flyene af sted til tiden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden