Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Jens Dresling
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SAS slipper for at betale gymnasieklasse 100.000 i erstatning for flyforsinkelse

Et uvejr kan godt få konsekvenser for flyvninger dagen efter, lyder ny dom fra Højesteret.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En flok flypassagerer får ikke kompensation, efter at deres flyrejse fra København til Washington med SAS blev forsinket med 3 timer og 43 minutter.

Det oplyser Højesteret.

I både by- og landsretten var passagererne ellers blevet tilkendt erstatning på over 10.000 kroner, fordi deres fly blev forsinket på grund af en teknisk fejl.

Sagen drejer sig om en gymnasieklasse, der skulle flyve med SAS fra København til Washington i september 2013. Flyet blev mere end tre timer forsinket, og ifølge EU-reglerne, så har hver enkelt elev og lærer på rejsen dermed krav på en kompensation på 600 euro - samlet 107.000 kroner - med mindre der er tale om usædvanlige omstændigheder.

Principiel sag

Det mente SAS, da flyet var ankommet forsinket til København på grund af dårligt vejr i USA dagen forinden. Men hverken byretten eller landsretten var enig i, at der var tale om usædvanlige omstændigheder dagen efter. De mente ikke, at begrebet 'Force Majeure' kan strækkes til også at gælde dagen efter.

SAS burde have kunnet nå at flytte rundt på deres fly - eller have valgt at aflyse afgangen og ombooke passagererne til andre fly.

SAS ankede dommen til Højesteret, fordi de mente, at den havde principiel karakter. Og her har flyselskabet altså nu fået ret.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden