Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fra 1. november kommer der nye bagageregler hos Ryanair. Det betyder, at en del håndbagage i fremtiden pakkes ned i lastrummet.
Foto: Claude Paris/AP

Fra 1. november kommer der nye bagageregler hos Ryanair. Det betyder, at en del håndbagage i fremtiden pakkes ned i lastrummet.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ryanair vil pakke en del af din håndbagage ned i lastrummet

De store mængder håndbagage, som passagererne tager med om bord, betyder, at Ryanair har for mange forsinkede afgange.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I fremtiden kan du ikke ikke længere tage hele den tilladte mængde håndbagage med ind i kabinen på et Ryanair-fly. Noget af bagagen vil blive pakket ned i lastrummet. Det kommer du ikke til at betale ekstra for, men det vil betyde, at du i ankomstlufthavnen skal stå og vente på at få udleveret din bagage.

Og det kan alt efter travlheden i lufthavnen give en ventetid på et par minutter og op til en halv time – og i værste fald er bagagen slet ikke nået frem.

Ryanair gennemfører ændringerne i bagagereglerne på rejser, der bookes til at foregå efter 1. november. I forvejen har Ryanair en af de mest generøse bagageregler, idet det hidtil har været tilladt to stk. håndbagage – et stk. på størrelse med en rullekuffert i kabinestørrelse samt en mindre håndtaske eller lignende.

I en pressemeddelelse siger Ryanair:

»Eftersom for mange kunder benytter sig af Ryanairs forbedrede to gratis carry-on taskeservice, og med en høj belastningsfaktor (97 procent i august), så er der ikke nok plads i kabineskabene for denne mængde volumen, og det forårsager boarding/flyforsinkelser«.

Derfor vil det fra 1. november kun være tilladt at tage en lille taske på 35x20x20 cm med ind i kabinen. Det er dog stadig gratis at medbringe en større kuffert på 55x40x20 centimeter som gratis håndbagage. Ved afgangsgaten vil personalet så tage denne kuffert og flytte den ned i lastrummet. Her skal man huske på, at det kan være risikabelt at lade elektronik eller andre følsomme ting ligge i kufferten. På vej til og fra lastrummet får bagagen undertiden en ret hårdhændet behandling.

To stk. håndbagage mod gebyr

Men Ryanair tilbyder, at man mod et gebyr på 5 eller 6 pund (40-48 kroner) fortsat kan tage det store stykke håndbagage med i kabinen. Samtidig sænker Ryanair priserne på indtjekket bagage. En indtjekket kuffert på 20 kg har hidtil kostet 35 pund (290 kroner). Fra 1. november er prisen 25 pund (210 kroner). Ifølge Ryanair vil denne øvelse komme til at koste selskabet over 50 millioner euro (ca. 375 millioner om året) i tabte indtægter.

Ryanair tilbyder en række dyrere billettyper: Priority Boarding, Plus, Flexi Plus og Family Plus. Her kan man som hidtil tage to stk. håndbagage med i kabinen.

Andre selskaber har også problemer med at håndtere den store mængde håndbagage, de rejsende tager med om bord i flyet. British Airways tillader også to stk. håndbagage, og man kan ved selvsyn i lufthavnene konstatere, at mange rejsende tolker det som tre stykker håndbagage samt et par poser fra butikkerne i lufthavnen.

Politiken har netop rejst gennem Heathrow-lufthavnen i London. I det store venteområde i terminal 5 havde British Airways etableret en særlig skranke, hvor passagerer frivilligt kunne aflevere et stykke håndbagage til gratis indtjekning i lastrummet.

Vi fløj fra London til København en fredag eftermiddag, og inden afgangen sagde personalet, at flyet var helt fyldt og at en del passagerer ville være nødt til at få deres håndbagage bragt ned i lastrummet, da der ikke var plads nok i bagageskabene i kabinen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden