Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter terrorangrebet i august i Barcelona mindedes lokale og turister ofrene. Terrorangreb, politisk vold og kriminalitet forhindrer ikke folk i at rejse og opsøge populære feriemål.
Foto: Manu Fernandez/AP

Efter terrorangrebet i august i Barcelona mindedes lokale og turister ofrene. Terrorangreb, politisk vold og kriminalitet forhindrer ikke folk i at rejse og opsøge populære feriemål.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Colombia topper listen over de 10 farligste lande

World Economic Forum har udarbejdet en liste over de farligste destinationer for turister. Skandinaver lader sig dog ikke skræmme af truslen om vold, terror og kriminalitet.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Colombia er ikke nær så farligt, som landet var engang, og sidste år kom narkobyen Medellin på listen over de bedste destinationer at besøge i Sydamerika.

Alligevel er Colombia udnævnt til at være det farligste land at besøge for udenlandske turister. Selv om narkobaronen Pablo Escobar for længst har slået sig ned på de evige hashmarker, så står Colombias berygtede 'bandas criminales' stadig bag narkohandel, væbnede overfald og røverier. Desuden er bombeeksplosioner ikke usædvanlige i Colombias byer.

Det er den uafhængige organisation World Economic Forum, der i sin årlige 'Travel and Tourism Competitiveness Report' har fundet frem til, at Colombia er det farligste land at være turist i.

Colombia begtegnes som verdens farligste turistdestination. Her undersøger politi og redningsfolk en bygning i hovedstaden Bogota efter en bombeeksplosion i 2004.
Foto: Galeano Javier/AP

Colombia begtegnes som verdens farligste turistdestination. Her undersøger politi og redningsfolk en bygning i hovedstaden Bogota efter en bombeeksplosion i 2004.

World Economic Forum har analyseret rejse- og turismesektorerne i 136 lande og fundet frem til de 10 farligste lande for turister at besøge.

Kenya overraskende på listen

På listen er der ingen vesteuropæiske lande, men udelukkende syd- og mellemamerikanske, afrikanske samt Yemen og Pakistan og Ukraine på tiendepladsen.

Det vil nok overraske, at Kenya er placeret som nummer otte på listen. Landet er et populært turismemål på grund af sine lækre strande og flotte safariparker.

Når Kenya er på listen, skyldes det, uroligheder i hovedstaden Nairobis forstæder og truslen om terror. Granatangreb, skyderier og knivoverfald er ikke usædvanlige.

World Economic Forum lægger nemlig vægt på terror, vold og kriminalitet, når organisationen udarbejder sin liste. Småkriminalitet som tasketyvier m.m. tages ikke i betragtning.

Skandinaver er ikke bange

Kenya er et typisk eksempel på, at de fleste turister ikke lader sig skræmme af trusler om terror og politisk uro, selv om enkelte destinationer som Tyrkiet og Egypten er ramt hårdt.

Mens Nordafrika og Tyrkiet har oplevet en dramatisk nedgang i bookingerne, så er turistindustrien i Europa ikke for alvor ramt trods terrorangreb ifølge en undersøgelse, 'Terror Threaths and Tourism' fra det tyske konsulentfirma IPK International.

Når der er uro eller terror i Kenya som er  i byen Diani syd for bade- og havnebyen Mombasa, holder turisterne sig væk, men de vender hurtigt tilbage.
Foto: /AP

Når der er uro eller terror i Kenya som er i byen Diani syd for bade- og havnebyen Mombasa, holder turisterne sig væk, men de vender hurtigt tilbage.

45 procent af de adspurgte internationale turister siger ganske vist, at terrorangreb vil være med i overvejelserne, når de planlægger næste års ferier. Undersøgelsen viser imidlertid, at der er stor forskel på, hvor følsomme over for potentielle terrorangreb folk i forskellige verdensdele er.

Turister fra Asien fra lande som Sydkorea, Kina og Japan og også Rusland er mere bekymrede for mulige terrorangreb og vold end rejsende fra Danmark, Sverige og Finland. Enlige rejsende er heller ikke så angste som familier med børn.

De skandinaviske lande, Canada, Schweiz og Australien betragtes som de mest sikre lande at rejse i ifølge IPK International.

De fleste undersøgelser konkluderer, at der er en større risiko for at komme til skade i trafikken i hjemlandet end for at blive ramt af et terrorangreb på ferien.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden