Danske skirejsende er det næststørste marked i skisportsstederne Åre og Vemdalen i Sverige.
Foto: Johan Huczkowsky

Danske skirejsende er det næststørste marked i skisportsstederne Åre og Vemdalen i Sverige.

Rejser

Ny direkte flyrute giver bedre muligheder for ski i Sverige

Denne vinter flyver easyJet fra København til Östersund, porten til Åre og Vemdalen.

Rejser

Med en direkte flyrute fra København til svenske Östersund bliver det nu nemmere, hurtigere og billigere for danske skiløbere at komme til Åre samt nabodestinationen Vemdalen.

Det er lavprisselskabet easyJet, der hver lørdag fra 16. december til og med påske 2018 begynder at flyve til Östersund, hvorfra der kun er 80 kilometer til Åre, der er det sted i Sverige, der efter Sälen trækker flest danskere til hver vinter.

I forvejen flyver SAS på ruten, dog med et stop i Stockholm, og med endnu et flyselskab giver det bedre betingelser for danske skirejsende, lyder det fra Linda Morell, der er pr-chef hos Skistar.

»Det betyder meget for Åre med direkte fly fra København. Yderligere en flyrute giver flere muligheder for, at danskerne kan komme til Åre til konkurrencedygtige priser og med en mærkbar kortere rejsetid«.

Linda Morell fortæller, at Åres samarbejde med easyJet begyndte sidste år, da flyselskabet åbnede en direkte rute fra London til lufthavnen i Östersund.

Det har efterfølgende fået antallet af britiske besøgende til at stige med 35 procent, og den skabelon skal nu efterprøves på det danske marked.

Skal Åre få succes med sin danskersatsning, kræver det dog ifølge Sten Skjoldborg, der er forretningsfører i Skiklubben Hareskov, at det bliver muligt at booke hytter og hotelværelser fra lørdag til lørdag og ikke søndag til søndag, som ofte er normalen i Åre.

Og så glæder han sig ellers over, at den nye rute giver endnu bedre muligheder for at komme til Åre.

»Det er klart, at det betyder noget for muligheden for at komme på ekstra skiture. Åre er det mest suveræne sted for en forlænget weekend på ski«, lyder det.

Også fra Jylland bliver det nemmere at komme på skiferie i den kommende sæson. Som noget nyt flyver Danski fra Aalborg Lufthavn til Innsbruck i Østrig, hvilket betyder, at nordjyderne kan komme hurtigere på ski til destinationer som Ischgl, St. Anton og Sölden i Østrig samt italienske Canazei og Livigno.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce