Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danske skirejsende er det næststørste marked i skisportsstederne Åre og Vemdalen i Sverige.
Foto: Johan Huczkowsky

Danske skirejsende er det næststørste marked i skisportsstederne Åre og Vemdalen i Sverige.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny direkte flyrute giver bedre muligheder for ski i Sverige

Denne vinter flyver easyJet fra København til Östersund, porten til Åre og Vemdalen.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med en direkte flyrute fra København til svenske Östersund bliver det nu nemmere, hurtigere og billigere for danske skiløbere at komme til Åre samt nabodestinationen Vemdalen.

Det er lavprisselskabet easyJet, der hver lørdag fra 16. december til og med påske 2018 begynder at flyve til Östersund, hvorfra der kun er 80 kilometer til Åre, der er det sted i Sverige, der efter Sälen trækker flest danskere til hver vinter.

I forvejen flyver SAS på ruten, dog med et stop i Stockholm, og med endnu et flyselskab giver det bedre betingelser for danske skirejsende, lyder det fra Linda Morell, der er pr-chef hos Skistar.

»Det betyder meget for Åre med direkte fly fra København. Yderligere en flyrute giver flere muligheder for, at danskerne kan komme til Åre til konkurrencedygtige priser og med en mærkbar kortere rejsetid«.

Linda Morell fortæller, at Åres samarbejde med easyJet begyndte sidste år, da flyselskabet åbnede en direkte rute fra London til lufthavnen i Östersund.

Det har efterfølgende fået antallet af britiske besøgende til at stige med 35 procent, og den skabelon skal nu efterprøves på det danske marked.

Skal Åre få succes med sin danskersatsning, kræver det dog ifølge Sten Skjoldborg, der er forretningsfører i Skiklubben Hareskov, at det bliver muligt at booke hytter og hotelværelser fra lørdag til lørdag og ikke søndag til søndag, som ofte er normalen i Åre.

Og så glæder han sig ellers over, at den nye rute giver endnu bedre muligheder for at komme til Åre.

»Det er klart, at det betyder noget for muligheden for at komme på ekstra skiture. Åre er det mest suveræne sted for en forlænget weekend på ski«, lyder det.

Også fra Jylland bliver det nemmere at komme på skiferie i den kommende sæson. Som noget nyt flyver Danski fra Aalborg Lufthavn til Innsbruck i Østrig, hvilket betyder, at nordjyderne kan komme hurtigere på ski til destinationer som Ischgl, St. Anton og Sölden i Østrig samt italienske Canazei og Livigno.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden