Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Johan Nilsson/AP
Foto: Johan Nilsson/AP

SAS' medarbejdere har fået mere at lave med spareplaner og et stigende passagertal.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

SAS får det største overskud i 20 år

Gode konjunkturer og spareplaner hjælper det tidligere så problemprægede SAS til stigende omsætning og bedre resultater.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det skandinaviske flyselskab SAS kan se tilbage på et regnskabsår med fremgang. SAS er hjulpet af flere passagerer og større effektivitet, viser regnskab.

SAS øgede omsætningen til 42,7 milliarder svenske kroner i regnskabsåret 2016/17 mod 39,5 milliarder svenske kroner i 2015/2016.

På bundlinjen blev det til et resultat før skat på 1,7 milliarder svenske kroner mod 1,4 milliarder svenske kroner i 2015/2016. SAS løftede allerede sløret for en del af regnskabets tal i november.

»Vi kan være taknemmelige for, at flere og flere kunder vælger SAS. Det er et resultat af, at vi hele tiden får nye destinationer. Men det er også fordi, der er en højkonjunktur, som giver flere rejsende. Og så har vi fortsat vores spareprogram, så vi har kunnet øge overskuddet også«, siger koncerndirektør i SAS Lars Sandahl Sørensen.

Det er ikke mange år siden, at SAS var i dyb krise. Men spareplaner og nye penge har giver SAS bedre grund under fødderne i en grad, hvor Lars Sandahl Sørensen nu kan tale om rekorder, når det kommer til resultater.

»Vi er bestemt ikke fuldstændig ude af krisen. Men vi glæder os over, at vi laver et positivt resultat for tredje år i træk og laver det bedste resultat i 20 år i år. Men når det er sagt, så står vi i en ekstrem konkurrencesituation, der kun bliver hårdere, og vi står over for store investeringer«, siger Lars Sandahl Sørensen.

Som alle andre flyselskaber skal SAS løbende købe nye fly og de eksisterede skal forbedres, så de er tidssvarende for kunderne.

Det er der behov for, for konkurrencen bliver kun hårdere. Lavprisselskaber som Norwegian, Ryanair og Easyjet investerer og udvider fortsat.

»Konkurrencen er skarp, og vi kan kun møde den, ved hele tiden at tilbyde et lidt bedre produkt. Bedre tider, bedre punktlighed, mere simpel billetbestilling«.

»Det er en konstant udfordring og det kommer bestemt ikke af sig selv. Derfor er det også fuldstændigt afgørende, at vores kvalitet er i fokus«, siger Lars Sandahl Sørensen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden