Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Billige billetter og dyr brændstof giver Ryanair underskud

Trods passagervækst og stigning i omsætning taber Ryanair penge i tredje kvartal.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En cocktail af højere brændstofpriser og lave billetpriser medførte et tab på 20 millioner euro - 150 millioner kroner - for luftfartsselskabet Ryanair i seneste kvartal. Det viser deres regnskab, som er blevet lagt frem mandag.

»Selv om et tab på 20 millioner i tredje kvartal er skuffende, så trøster vi os med, at det udelukkende skyldes svagere billetpriser, så vores kunder nyder rekordlave priser, hvilket er godt for væksten i passagerer både nu og i fremtiden«, siger topchef Michael O'Leary.

O'Leary henviser til et stigende antal passagerer. Selv om Ryanair har haft flere afgange, har flyene været lige så fyldte som sidste år. Derfor var der 2,3 millioner flere rejsende med en Ryanair-afgang sammenlignet med samme periode sidste år.

Underskuddet på 20 millioner euro svarer til et underskud på omkring 150 millioner danske kroner.

Ryanair har et såkaldt skævt regnskabsår. Deres tredje kvartal sluttede derfor med 2018's udgang. Det sidste kvartal i regnskabet løber derfor i kalenderårets tre første måneder.

Når det fulde regnskab er klar, forventer Ryanair stadig at have en omsætning på mellem 1 og 1,2 milliarder euro. Det svarer til et sted mellem 7,5 og 9 milliarder kroner.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden