Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Phil Noble/Ritzau Scanpix
Foto: Phil Noble/Ritzau Scanpix

Thomas Cook er i store vanskeligheder og tæt på konkurs.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Analytiker: Thomas Cook-konkurs vil give dønninger i Europa

Flere medier skriver, at rejsegiganten Thomas Cook er tæt på konkurs, der allerede kan indtræffe søndag.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rejseselskabet Thomas Cook, der blandt andet ejer Spies, står med det ene ben ud over skrænten i øjeblikket.

Sådan lyder vurderingen fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, hvor han følger luftfartsbranchen tæt.

»Det bliver en netruller. Mange vil foretrække at undgå en konkurs. Men det handler om, at alle Thomas Cooks kreditorer kan se muligheder for fremtiden og få deres penge hjem ved at lade dem fortsætte«, siger Jacob Pedersen.

Flere medier skriver, at rejsegiganten er tæt på en konkurs, der allerede kan indtræffe søndag, hvis ikke der rejses et beløb på godt 1,4 milliarder danske kroner.

Hvad en konkurs konkret vil betyde, har Jacob Pedersen svært ved at svare på konkret, fordi der er tale om et selskab med store dimensioner, samtidig med at han ikke kender til dets konkurs- og selskabskonstruktion.

Vil give dønninger i europæiske rejsebranche

Men han er ikke i tvivl om, at en eventuel konkurs vil kunne mærkes.

»En Thomas Cook-konkurs vil give nogle gevaldige dønninger i hele den europæiske rejsebranche, og vi ville også kunne mærke det herhjemme«, siger Jacob Pedersen.

En Thomas Cook-konkurs vil give nogle gevaldige dønninger i hele den europæiske rejsebranche, og vi ville også kunne mærke det herhjemme

Spies og det svenske rejseselskab Ving har begge sagt, at Thomas Cooks økonomiske problemer ikke skal vække bekymring hos deres rejsende.

»Hvis Spies som enkeltstående selskab er velfungerende og leverer overskud, så er det jo noget som kreditorerne og konkursboet vil forsøge at frasælge«.

»I en situation hvor Thomas Cook går konkurs, vil man gøre så meget man kan for at redde nogle penge hjem«, siger Jacob Pedersen.

Spies er et »sundt selskab«

Kommunikationschef hos Spies, Lisbeth Nedergaard, afventer Thomas Cooks udfald, før hun kan udtale sig om konsekvenser for Spies ved en Thomas Cook-konkurs.

»Faktum er, at Thomas Cook ejer Spies, og de arbejder med at få rehabiliteret og omstruktureret det økonomiske fundament for Thomas Cook«.

»Jeg kender ikke konsekvenser, og det kan gå i mange retninger afhængigt af, hvilken plan der lander«, siger Lisbeth Nedergaard.

Hun understreger dog, at Spies er en god forretning for Thomas Cook.

»Man skal vide som rejsende, at Spies er et sundt selskab, og man er dækket af en rejseforsikring, hvis det (en konkurs, red.) sker«, siger Lisbeth Nedergaard.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden