0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Der er ret stille i Københavns Lufthavn i Kastrup, hvor ankommende passagerer fra orange zone kun i begrænset omfang får besked om de forholdsregler, myndighederne har foreslået.

Rejsende fra orange zone stryger lige gennem Københavns Lufthavn

Det er op til de rejsende selv at søge information om for eksempel karantæne og brug af offentlige transportmidler.

Rejser

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvis man ankommer til Københavns Lufthavn fra en destination i orange zone, som mandag aften blev kraftigt udvidet, er man henvist til selv at søge information om, hvordan man bør forholde sig.

Det konstaterede Politikens medarbejder Mette Olsen, da hun og hendes mand tirsdag sidst på dagen landede fra Rom.

»Der var et par steder med håndsprit, og der var en dame, der uddelte pjecer med de almindelige råd om at hoste ind i albuen, undgå håndtryk og så videre. Men der var ikke noget om, at man helst skulle undgå at tage tog eller metro, og heller ikke information om karantæne«, fortæller Mette Olsen.

Mens parret ventede på deres bagage, ringede hun til myndighedernes coronahotline.

»Ham, jeg talte med, anbefalede, at vi tog hjem i karantæne. Jeg spurgte, om jeg måtte gå tur, mens jeg er i karantæne, men det må jeg helst ikke, og heller ikke gå ned og bestille en pizza. Hvis man er nødt til at gå på indkøb, foreslog han, at man købte stort ind. Vi tog en taxa hjem, men vi kunne se, at andre fra flyet satte kursen mod metroen og toget«, siger Mette Olsen.

Hun mener, at det ville være smart med noget mere skiltning i lufthavnen, for samtaler i flyet gjorde klart, at i hvert fald nogle ikke var klar over myndighedernes tilskyndelse til at gå i frivillig karantæne, hvis man kommer fra en destination i orange zone.

Orange zone omfatter de dele af Italien og Kina, som ikke er i rød zone, samt den østrigske delstat Tyrol med undtagelse af skisportsstedet Ischgl, der er i rød zone.

I Københavns Lufthavn oplyser pressechef Kenni Leth, at lufthavnen »retter sig 100 procent de anvisninger, vi får fra myndighederne«.

»Vi har sat de plakater op og uddeler de brochurer, vi får fra myndighederne. Men vi går ikke ud og kontakter alle konkret, der kommer fra orange zone. Det er en myndighedsopgave«, siger Kenni Leth.

Når det gælder fly fra rød zone, vil der ikke ankomme fly efter midnat natten til onsdag, da der er indført et forbud.

Læs mere:

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?