0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Rejsebranchen spår konkurser på stribe: Forringet hjælpepakke skubber rejsebureauer ud over kanten

Brancheforening for rejsebranchen spår konkurser på stribe, hvis ikke politikerne kommer dem til hjælp.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der kan blive færre muligheder for rejser i fremtiden, som her til Albanien, hvis flere danske rejsebureauer bukker under for krisen (arkivfoto).

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske rejsebranche kæmper for tiden med at komme gennem en bunke af afbestilte rejser og heraf krav om tilbagebetaling. Den første måned er der rejst krav om tilbagebetaling på en milliard kroner, og den regning har ifølge brancheorganisationen fået flere rejseselskaber til at vakle. Det skriver Danmarks Rejsebureau Forening i en pressemeddelelse.

»Nogle bureauer har alene kapital til at føre deres virksomhed videre i blot få uger endnu, mens de fleste har meddelt brancheforeningen, at de kan klare et par måneder endnu«, skriver foreningen.

Direktør i Unitas Rejser Morten Lysdal Damgaard, der er tidligere revisor og bestyrelsesmedlem i Danmarks Rejsebureau Forening, forudser, at rejsebureauerne kommer til at gå konkurs på stribe i den nærmeste fremtid, hvis der ikke sættes massivt ind fra regeringens side nu.

Udfordringen er blevet intensiveret af ændringen i hjælpepakken til rejsebranchen, som regeringen meldte ud i mandags.

»Vi er overordnet set glade for muligheden for at kunne låne pengene gennem regeringens hjælpepakke, selvom der bestemt er knaster i hjælpepakken. Knasterne har vi forsøgt at få fjernet gennem forhandlinger med erhvervsministeriet, og vi følte egentlig, at vi var kommet et godt stykke ad vejen. Derfor kom det som et stort chok, da ministeren med et pennestrøg ændrede præmisserne i hjælpepakken«, fortæller Morten Lysdal Damgaard:

»Reelt set tildelte man markedet halvanden milliard kroner den 26. marts. Rejsebureauerne begynder at tilbagebetale med forventning om, at kunne låne pengene i Rejsegarantifonden. I mandags bliver beløbet så reduceret til omkring det halve. Ministeren har dermed sendt rejsebureauerne ud over kanten«.

I en rundspørge fra brancheforeningen har 80 procent af de medlemmer, som har svaret, fortalt, at de inden for en til tre måneder løber ind i problemer med likviditeten.

Branchen mener, at regeringen havde stillet den i udsigt, at den ville få hjælp på 1,5 milliarder kroner til tilbagebetalingerne. Men det er ifølge brancheforeningen kun blevet til det halve.

Danmarks Rejsebureau Forening mener, at hvis ikke der kommer mere hjælp fra politikerne vil, der blive tale om konkurser på stribe i den nærmeste fremtid.

Kunderne vil dog være sikret tilbagebetaling gennem Rejsegarantifonden, hvis selskaberne går konkurs.

ritzau/tik

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere