0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Udenrigsministeriet: Der er kun tre lande, du bør rejse til frem til 31. august

Udenrigsministeriet fraråder ikke længere ikkenødvendige rejser til Tyskland, Norge og Island. Rejser til resten er verden frarådes stadig.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rejser

Statsminister Mette Frederiksen (S) har på et pressemøde netop meddelt, at danskerne fra den 15. juni må rejse til Tyskland, Norge og Island.

Siden den 13. marts, hvor rejsevejledningerne blev ændret, har hele verden været orange, dvs. at Udenrigsministeriet herhjemme har frarådet alle ikkenødvendige rejser til hele verden. Nu ændres vejledninger for Tyskland, Norge og Island, så landende er farvet ’gule’. Dvs. at rejser ikke frarådes, men at man stadig skal være opmærksom på sin sikkerhed og holde sig opdateret om situationen. Grønland og Færøerne, der som bekendt er en del af Rigsfællesskabet, må man også rejse til.

For resten af Europa og verden frarådes fortsat alle ikke-nødvendige rejser frem til den 31. august.

»For alle andre lande vil rejsevejledningen stadig være orange. Det gælder for resten af Europa og resten af verden«, lød det fra Mette Frederiksen på pressemødet.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger vil blive opdateret her i eftermiddag, og selv om rejser til Tyskland, Norge og Island tillades fra den 15. juni, så råder Udenrigsministeriet til, at man undgår at overnatte i byområder med 750.000 indbyggere eller derover i disse lande.

»I resten af verden frarådes rejser fortsat til 31. august. Man kan risikere at ramme ind i lokale restriktioner og strander. Af de 7500 danskere i databasen er der stadig omkring 700, der har brug for hjælp til at komme hjem«, sagde Udenrigsminister Jeppe Kofoed (S).

Ifølge statsministeren planlægger regeringen først på den anden side af sommerferien at åbne for EU og Storbritannien. Regeringen er i dialog med Sverige og Finland, og der kan på den baggrund eventuelt blive foretaget yderligere lempelser i rejsevejledningerne inden den 31. august. For Sverige kan det for eksempel være regionalt med særligt fokus på Øresundsregionen.

Men danskernes mulighed for at komme sydpå i sommerferien ser hermed ud til at være udelukket. For hvis et land er orange, så vil et dansk rejsebureau ikke sende deres gæster dertil. Ligeledes skal danskerne være opmærksom på, hvis de selv rejser til et land, der er orange, så dækker deres rejseforsikring med stor sandsynlighed ikke.

»I bliver også et år, hvor flere end normalt holder ferie herhjemme. Det betyder forhåbentligt også, at de lægger penge hos de restauranter og kulturtilbud, der har det hårdt«, lød det fra Mette Frederiksen, der også opfordrede til fortsat forsigtighed.

»Det betyder, at vi kan blive ganske mange i det danske sommerland. Så jeg vil opfordre til, at alle opfører sig fornuftigt«, sagde Mette Frederiksen.

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere