0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marie Ravn
Foto: Marie Ravn

Grænsen til Tyskland 14. marts, da den blev lukket.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forsikringsselskaber: Sådan er du dækket, hvis du trodser rejsevejledningen

Rejseforsikringer dækker, selv om man trodser Udenrigsministeriets vejledning. Evakuering er ikke dækket.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvis man vælger at rejse til Sydeuropa i sommerferien og dermed trodse Udenrigsministeriets rejsevejledninger, vil rejseforsikringen som udgangspunkt dække sygdom, skader eller uheld.

Men man kan komme i problemer under en ny bølge af coronavirus og ikke få dækning, hvis man strander i udlandet eller hurtigt skal hjem, fordi et land lukker ned.

Sådan er meldingen fra de fire største forsikringsselskaber i Danmark, Tryg, Topdanmark, Codan og Alm. Brand.

De yder dækning i EU og nogle få andre lande i Europa, men fraråder alligevel at trodse myndighedernes anbefalinger.

Om 11 dage ryger fire lande af 'bliv hjemme'-liste

Fra 15. juni fraråder Udenrigsministeriet ikke længere rejser til Norge, Tyskland, Island og Færøerne, men fraråder ikke-nødvendige rejser til resten af verden.

»Vi vil gerne sikre vores kunder i den her ekstraordinære situation, hvis de uforvarende havner i problemer på deres ferie«, siger Rasmus Ruby-Johansen, der er skadedirektør hos Topdanmark.

»Men det er samtidig vores klare anbefaling, at man bliver hjemme, og det er også vores indtryk, at de fleste gør det«, siger han.

Hos Topdanmark og Alm. Brand vil man også være dækket, hvis man bliver smittet med coronavirus.

»Der kan dog være situationer, hvor man på grund af forholdene på destinationen ikke kan få den nødvendige hjælp og behandling«, skriver Alm. Brand på sin hjemmeside.

Tryg og Codan dækker til gengæld ikke, hvis man bliver smittet med coronavirus.

»Forsikringen dækker ikke sygdom relateret til Covid-19, og er man rejst afsted til et land, hvortil Udenrigsministeriet fraråder rejser, vil forsikringen ikke dække evakuering eller for ufrivilligt ophold, hvis man strander i landet, fordi udrejse ikke er muligt«, skriver Tryg i en kommentar.

Hos Codan dækker rejseforsikringen ikke, hvis skaden på nogen måde kan relateres til coronavirus.

»Vi anbefaler, at man bliver hjemme. Hvis du alligevel vælger at tage afsted, så påtager du dig selv en forøget risiko«.

»Vi dækker ikke en coronarelateret skader, men hvis du kører galt i Frankrig, eller brækker armen, når du reparerer din ødegård i Sverige, så hjælper vi«, siger Mads Foged, der er privatkundedirektør hos Codan.

Codan understreger, at skader meget let kan blive coronarelateret.

For eksempel dækker forsikringen ikke, hvis der ikke er plads på et offentligt sygehus, der er overbelastet af coronapatienter, og man i stedet skal på et privat hospital.

ritzau

Annonce

  Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden