0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Gratis færger skaber lange køer flere steder i landet

Færgen til Orø måtte efterlade 50 personer på fastlandet, fordi den var fyldt op af turister, melder TV2 Øst.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Morten Langkilde
Foto: Morten Langkilde

De gratis færger har ikke udelukkende skabt glæde på øerne. Flere steder skaber det gener for de lokale, der ikke kan komme med de overfyldte færger.

Rejser

Gratis færger for fodgængere og cyklister skal booste turismen på de danske øer over sommeren.

Men muligheden for gratis færgerejser har også skabt lange køer over hele landet - og har udviklet sig til lidt af en hovedpine for lokale øboere, skriver TV2 Øst.

Eksempelvis har færgen til Orø torsdag måtte efterlade 50 personer på fastlandet, fordi den var fyldt op af turister.

De gratis færger er en del af den såkaldte sommerpakke, der blev indgået i juni af regeringen og et bredt flertal i Folketinget.

Ud over at gøre 53 færger gratis for fodgængere og cyklister i juli, så bliver færgeturene også billigere for alle i august og september.

'Flaskehalsproblemer'

Men de gratis færger har ikke udelukkende skabt glæde på øerne.

For når færgerne fyldes hurtigt op af turister, er der ikke plads til øboerne, når de skal frem og tilbage fra fastlandet.

»Jeg kan ikke planlægge, hvornår jeg skal hjem. Jeg kan for eksempel ikke planlægge indkøb, fordi jeg ved ikke, om jeg kan komme med færgen hjem«, siger Rune Bigum, der bor på Orø og arbejder i Holbæk, til TV2 Øst.

»Det er først til mølle-princippet, og det er ikke holdbart for os fastboende over på Orø«.

Ifølge TV2 Øst gælder problemet flere steder i landet.

Formanden for Småøernes Færgeselskaber, Lars Wolfgang Hansen, oplyser til mediet, at der flere steder opleves 'flaskehalsproblemer'.

30. juni havde overfarten til Livø i Limfjorden eksempelvis 54 passagerer. 1. juli, hvor den gratis overfart trådte i kraft, var der 386 passagerer med.

Det har været op til færgeselskaberne selv, om de vil udbyde gratis rejser. Hvis de deltager, får de efterfølgende den manglende billetindtægt dækket af staten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts