0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Norwegian lukker kriseår med endnu et stort passagerfald

I december 2020 har Norwegian fløjet med 129.664 kunder. Det var et fald på 94 procent i forhold til året før.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Rejser

Som det var tilfældet i størstedelen af 2020, så fløj Norwegian også i december med færre passagerer, end det normalt er tilfældet.

I alt fløj det norske luftfartsselskab med 129.664 kunder i den sidste måned af året. Det var et fald på 94 procent i forhold til samme måned året før.

Det oplyser Norwegian i en pressemeddelelse.

Med decembers passagertal kan Norwegian se tilbage på et 2020, hvor der i alt er fløjet med 6,9 millioner passagerer. Det er en nedgang på 81 procent på bare et år.

Årsagen til det store fald i passagertallet er coronapandemien, der har givet en lavere efterspørgsel på at flyve siden marts sidste år.

Det samme har de restriktioner og rejseanbefalinger, som pandemien har ført med sig.

»Pandemien har fortsat en stærkt negativ indvirkning på vores drift, hvilket den har haft siden marts sidste år«.

»Norwegian var på vej mod et positivt resultat for 2020, men i stedet blev det et meget udfordrende år, hvor vi blev kastet ud i vores livs kamp«, siger Jacob Schram, koncernchef i Norwegian, i pressemeddelelsen.

Aktiviteter er tilpasset

Allerede før coronapandemien var Norwegian i økonomisk uføre. Den situation er kun blevet forværret af pandemien.

Så sent som i december stemte Norwegians aktionærer for en redningsplan, som kan være med til at sikre selskabets fremtid.

Redningsplanen går blandt andet på at sælge aktier for fire milliarder norske kroner og muligheden for at omdanne gæld til aktier.

Selv om fremtiden for Norwegian fortsat kan være omgærdet af usikkerhed, og der oveni var en lav efterspørgsel i december, så glæder selskabets topchef sig over, at bookingerne over jul og nytår var positive.

Han fortæller også, at selskabet har tilpasset aktivitetsniveauet efter den situation, som det står i.

»Nu gør vi alt, vi kan, for at Norwegian skal komme styrket og mere konkurrencedygtig ud af krisen med en ny finansiel struktur, en tilpasset flådestørrelse og et forbedret tilbud til vores kunder, siger Jacob Schram.

I øjeblikket flyver Norwegian kun i Norge og Danmark.

Til sammenligning fløj selskabet før coronapandemien til fjernere destinationer som USA, Asien og Sydamerika.

ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere