0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Visit Samsø
Foto: Visit Samsø

Morgan-biler fra starten af 1900-tallet blander sig med senere modeller og grej, der afspejler de perioder, som bilerne bogstavelig talt er kørt igennem.

»Så var det, at jeg kom til at købe den røde«: Bilentusiastens hobby løb løbsk og blev til et museum

I et nedlagt autoværksted på hovedgaden i en idyllisk landsby på Samsø ligger The Morgan Garage med en imponerende samling Morgan-modeller. Udstillet i selskab med retro-benzinstandere, bedagede Nilfisk-støvsugere, en bid af en amerikansk ’diner’, en modelracerbane og en engelsk telefonboks. Charmerende og fyldt med gode historier.

FOR ABONNENTER

»Den rutinerede Steve Hyde kørte bilen for mig. Det var i GT2-klassen, og der var kun fire biler, som var sammenlignelige med vores. Det er prototyper, specielt bygget til Le Mans Race. Denne her deltog i Le Mans i 2002, og jeg købte den til min samling i 2018«, fortæller Preben Bograd og ser kærligt på sin kanariegule og sorte Morgan med de karakteristiske buede forskærme, der ligesom begynder helt nede ved baghjulet.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu