Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
boldspil. Danhostel Aarhus har gode faciliteter til aktive gæster – for eksempel bordtennis, boldbaner og petanque.
Foto: Morten Langkilde

boldspil. Danhostel Aarhus har gode faciliteter til aktive gæster – for eksempel bordtennis, boldbaner og petanque.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Overnat i en gammel dansepavillon

På Danhostel Aarhus i Risskov overnatter både forretningsmænd, backbackere og enlige forældre.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansen har gået lystigt for sig i Skovpavillonen i Risskov ved Aarhus, som blev opført i 1869. Aarhusianerne kom inde fra Midtbyen for at more sig og få en svingom i den ottekantede bygning i schweizerstil med 7 meter til loftet og højtsiddende vinduer, som giver et flot lysindfald.

Kun ved særlige lejligheder danses der nu om dage på det gamle traktørsted, men folk hygger sig stadig i bygningen, for pavillonen har nemlig fungeret som vandrerhjem siden 1936.

Beliggenhed: Smukkere kan et overnatningssted næsten ikke ligge. Skoven er udstyret med et idyllisk vej- og stisystem. Fra vandrerhjemmet er der kort afstand til stranden med den gamle havbadeanstalt Den Permanente. Der er kun et par kilometer til Midtbyen, og bybusserne holder få hundrede meter fra busholdepladsen Marienlund. Inden for gåafstand ligger Trøjborg-kvarteret med cafeer, restauranter, værtshuse og biograf.

Indretning: Foruden den karakteristiske hovedbygning har Danhostel Aarhus 35 værelser med 153 sengepladser – de fleste i en tilbygning fra 1970’erne. Værelse 52 ligger i forbindelse med hovedbygningen og er pænt stort med en enkeltmandsseng og en køjeseng samt badeværelse med brus. Desuden var der et lille bord med to stole, tv og det bedste: udgang til en lille terrasse også med bord og to stole. Værelse 52 kostede 720 kroner, men ellers svinger priserne fra 225 til 1.000 kroner alt afhængig af årstiden og antal personer på værelset. Wi-fi er inkluderet i prisen.

Faciliteter og service: Der er både udendørs- og indendørsfaciliteter som bordtennis, boldbaner og petanque. Morgenmaden til 64 kroner – halv pris for børn – indtages i den gamle pavillon, og der var både frisk frugt, æg, wienerbrød, yoghurt, pålæg og flere slags brød. Madpakker til frokosten kan smøres ved morgenbuffeten til 40 kroner. Vandrerhjemmet har også et gæstekøkken, som man frit kan benytte.

Konklusion: Laila Truelsen, som både driver Danhostel Aarhus og Danhostel Horsens sammen med ægtefællen, Morten, fortæller, at »kundeklientellet er alt lige fra forretningsmanden over backpackeren og sportshold til den enlige mor med tre børn«. De får en overnatning i naturskønne omgivelser, og med mulighed for at opleve Aarhus’ kulturelle, kulinariske og sportslige tilbud.

Politiken var inviteret af Danhostel.

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Poul Husted eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden