Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
GAMMELDAGS. Hotel Royal ånder af gamle dage, og værelserne minder ikke om nutidens kædehoteller.
Foto: Poul Husted

GAMMELDAGS. Hotel Royal ånder af gamle dage, og værelserne minder ikke om nutidens kædehoteller.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Et af Sveriges ældste hoteller er en smuk tidslomme

Ottekantede værelser og trapper i jugendstil forstærker historien på Hotel Royal.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hotel Royal i Göteborg er som en tidslomme, lige fra det øjeblik man træder ind i receptionen og står på det smukke mosaikgulv under det lige så smukke glasloft.

Den høflige receptionist forstærker det historiske sus, når han rækker gæsten en tung gammeldags nøgle og beder hende aflevere den i receptionen, hver gang hun forlader hotellet: »Og receptionen er bemandet 24 timer i døgnet«.

Trapperne i jugendstil, og gadelamperne i opgangene minder ligeledes om en svunden tid og stammer da også helt tilbage fra 1876, da den daværende ejer renoverede hotellet. På det tidspunkt havde Hotel Royal eksisteret siden 1852. I de første år dog under navnet Sundbecks nya Hotell för resande, opkaldt efter den tømrermester, Carl-Alfred Sundbeck, som oprindelig opførte hotellet.

Royal er Göteborgs ældste hotel og et af de ældste i Sverige.

Foto: Poul Husted

Beliggenhed: Göteborgs shoppingdistrikt ligger lige rundt om hjørnet fra Royal på Drottninggatan-Östra Larmgatan, og populære attraktioner som Ullevi Stadion, operaen og forlystelsesparken Liseberg kan også nås på gåben.

Centralstationen og anden offentlig transport er ligeledes inden for få hundred meters gåafstand. Bilisterne kan glæde sig over parkeringskælder lige over for hotellet.

EN WEEKEND I GÖTEBORG:

Indretning: Göteborg har omkring 20.000 hotelsenge, hvoraf de fleste tilhører en kæde. Familien Oddestad, som har ejet Royal i flere generationer, har valgt ikke at slutte sig til en hotelkæde. Familien vil suverænt bestemme, hvordan hotellet skal indrettes, og det kommer gæsterne til gode. Royal er ikke som mange kædehoteller, hvor man ikke aner, om man er i Göteborg, New York eller Tokyo, hvis man trækker gardinerne for.

I den gammeldags elevator hilser en stemme på engelsk og fortæller, hvilken etage man er på, og hvad gæsten kan finde på den pågældende etage som for eksempel: »Good morning. Floor number 3«.

Værelse 356 er ottekantet med en lille gang, som skiller badeværelse fra selve værelset med smukt parketgulv og krystallysekrone. Nummer 356 har masser af skabsplads, skrivebord, sofaarrangement og store vinduesfacader, der giver et herligt lysindfald. Som gæst føler man sig næsten som en engelsk lord. Hotel Royal har sin helt egen stil, som ikke ses på ret mange andre hoteller. Familien Oddestad har i den grad sat sit personlige præg på hotellet.

HOTELTJEK

Service og faciliteter: Det har familien også på morgenmaden. Den sørger for friske æg fra en gård lidt uden for Göteborg. Morgenmadsbuffeten byder også på masser af yoghurter, og især surmælksproduktet filmjölk vækker lykke. Det gør hotellets hjemmelavede mysli også. Frugt, brød, ost og selvfølgelig sild kan man også styrke sig med.

Som et lille kuriosum hører der ikke bacon til røræggene, men små kødboller.

HOTELTJEK:

Konklusion: Hotel Royal har sin helt egen stil og ligner ikke kædehotellerne, og hotellet er charmerende på en lidt altmodisch facon. Priserne svinger mellem 795 skr. (625 kr.) for et enkeltmandsværelse og 2.195 skr. (1.730 kr.) for et superiordobbeltværelse for to. De ottekantede værelser, som hotellet har tre af, koster for to personer fra 1.500 skr. (1.180 kr.) til 2.100 skr. (1.653 kr.) alt afhængig af ugedag og årstid.

Politiken var inviteret af VisitSweden

Vil du ikke gå glip af de nyeste artikler fra Poul Husted eller Rejser, så klik på ’Følg’-knappen i toppen af denne artikel. Så dukker de automatisk op i Din Strøm, når du er logget ind på Politiken.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden