0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Hoteltjek: Som at bo i en oase med en duft af krydderurter

Hotel Nygaard på Læsø er indrettet i en over 200 år gammel købmandsgård.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Malene Fenger-Grøndahl
Foto: Malene Fenger-Grøndahl

LANDLIGT. Hotel Nygaard ligger i en over 200 år gammel købmandsgård. I hovedbygningen ligger reception, pejsestue, og restaurant.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Her er så fredeligt. Der er masser af plads og luft, og så dufter her helt særligt«.

Min medrejsende er omtrent tre minutter om at identificere det særlige ved Hotel Nygaard, en af Læsøs nyere hotelmuligheder, der er indrettet i en over 200 år gammel købmandsgård lidt uden for øens hovedby, Byrum. De hvidkalkede længer omkring en brostensbelagt gårdsplads ligger som en lysende plet i en stor have, hvor græsplænen er som et tæt tæppe, og roserne blomstrer og dufter.

Men duften kommer ikke kun fra roser. Der er også duften af korn fra nærliggende marker, en svag duft af heste fra en eng i nærheden og en stærkere duft, som vist er en kombination af saltvand, tang og forskellige krydderurter.

Det siges blandt kokke og gourmeter, at krydderurterne på Læsø smager særlig stærkt, og at det blandt andet derfor er noget helt særligt at spise fisk og jomfruhummere fanget i vandet omkring øen og tilberedt med lokale råvarer. Det tror de også i køkkenet på Hotel Nygaard, hvor indehaverne satser på det nordiske køkken med en solid hældning i retning af husmandskost.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce