Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Skihotel. Hotel Albona har fire stjerner og ligger suverænt i forhold til lift og pist i Ischgl. Men der lugter af røg. Foto: Sune Højrup Bencke

Skihotel. Hotel Albona har fire stjerner og ligger suverænt i forhold til lift og pist i Ischgl. Men der lugter af røg. Foto: Sune Højrup Bencke

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Fin skibeliggenhed, men der lugter af tung, gammel cigaretlugt

Du finder sjældent et hotel, der ligger bedre i forhold til pisten end Hotel Albona i Ischgl.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man fornemmer det med det samme. Ens næse vejrer i receptionen som Plutos i en gammel Disney-film. Hvad er det? Cigaretlugt? Ja, tung, gammel cigaretlugt.

Det gibber næsten i én. En forfinet dansk ikkeryger-næse, formet og fintunet af rygeloven fra 2007, lugter det med det samme. Vi er så vant til, at der kun ryges udenfor i Danmark, at vi straks bemærker det modsatte, når vi udsættes for det. Som på det firestjernede Hotel Albona på det østrigske skisportssted Ishcgl, hvor man gerne ryger i baren lige ved siden af receptionen. Her kommer der i øvrigt let eurodance ud af højttaleren, når man drikker sin store fadøl inden aftensmaden.

Beliggenhed og pris: Som skihotel får du næppe en bedre beliggenhed end den, Hotel Albona kan byde på. Om morgenen skal du gå i 4-5 minutter, og så er du om bord i den store Silvrettabahn, der bringer dig direkte op i terrænet. Om eftermiddagen kan du køre ad den røde piste nummer 1 og nærmest stå direkte ned i skistalden på hotellet. Forvent at betale et sted mellem 970 og 1.300 kroner alt efter værelsets størrelse og beliggenhed.

Indretning: Værelse 103 ligger 10 meter fra den opvarmede skistald, hvor skiudstyr og -tøj kan opbevares i aflåste og opvarmede skabe hver nat. Værelset ligger i kælderniveau med udsigt til en asfaltvej, der får en til at tænke på den gamle Woody Allen-vittighed om børsmægleren, der efter en række dårlige handler måtte bo i en kælderlejlighed og forsøgte selvmord ved at kaste sig ud ad vinduet og op på gaden.

Vittighed eller ej: værelset er rent og overskueligt. Med et lille badeværelse, separat toilet, stor gang, vinrødt, blødt gulvtæppe, stort spejl, sofa, skrivebord og masser af skabsplads.

Service og faciliteter: Der er spa og svømmemulighed på hotellet (Politiken benyttede det ikke) og en udmærket restaurant, hvis morgenmad skal roses for sin enkelhed. Her er ikke omeletter med trøfler, hjemmebagte croissanter og et stort svin af en espressomaskine. Men hvem behøver egentlig det? Politiken spiste frisk frugt, pandekager, yoghurt og drak god, stærk kaffe.

Konklusion: Hotel Albona har på mange måder alt det, du har brug for på et skihotel: kort vej til pisten, god morgenmad, rene værelser. Men så er der lige smøglugten ...

Politiken var inviteret af Østrigs Turistbureau.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden