Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
SAMLINGSPUNKT. Tagrestauranten TAK på PM & Vänner Hotel i Växjö serverer ikke alene fremragende mad, men er også samlingssted for den svenske bys festglade indbyggere i weekenden.
Foto: Poul Husted

SAMLINGSPUNKT. Tagrestauranten TAK på PM & Vänner Hotel i Växjö serverer ikke alene fremragende mad, men er også samlingssted for den svenske bys festglade indbyggere i weekenden.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hoteltjek: Blandt venner i Småland

PM & Vänner Hotel i svenske Växjö scorer højt på både gastronomi og design.

Hoteller
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Pål, godt, du og din kæreste endelig nåede frem. I trænger vist til en øl og en snaps efter den forsinkede togtur«.

Tjeneren Jesper på restaurant TAK i PM & Vänner Hotel i den svenske by Växjö får os med sin velkomst straks til at glemme de to en halv timers forsinkelse med togenes svigtende signalsystemer og tekniske fejl.

Da vi efter den tiltrængte hjertestyrkning og en solid frokost med flere slags sild, salater, Janssons fristelser og lagkage hos Jesper i tagrestauranten vil tage en cykeltur i det solbeskinnede Växjö, er der kun en af hotellets fem cykler tilbage, men det har receptionisten Per råd for:

»Hvis Lotta vil låne min cykel, skal hun være velkommen til det. Jeg skal først bruge den, når min vagt slutter sent i aften«.

Sådan er tonen hele tiden på hotellet. Velkommen og som en af PM’s venner føler man sig også i samme øjeblik, man træder ind på værelse 208 og ser, at der står en skål jordbær og en halv flaske Louis Roederer champagne inkluderet i prisen.

Beliggenhed: Växjö er omgivet af søer dybt inde i svenske Småland, og PM & Vänner ligger centralt i byen.

Hvis man er til shopping, er der ikke langt til den lange gågade Storgatan.

Domkirken med det middelalderlige udseende og dobbelttårn er også et besøg værd, men et must er Utvandrarnas Hus.

Museet fortæller om udvandringen fra Småland i perioden 1840-1930, hvor en million mennesker emigrerede til Amerika.

Indretning: Foruden tagrestauranten TAK er der også to svømmebassiner på toppen af hotellet, solterrasse og spa. Heroppe har hotellet også bistader, for hotellet slynger sin egen honning, akkurat som det har eget bageri, Bröd & Sovel, på Norrgatan.

Hotellet har 74 værelser og suiter. Værelse 208 er på 25 kvm og fremstår i lyse og friske farver. Eneste kritikpunkt er, at vandet kommer ud over det meste af badeværelsesgulvet ved brusebad.

Snackbakken har kvalitetsprodukter som en lille pose Johan Bülow-lakrids, og i minibaren står bl.a. små flasker Monkey 47 Gin. Kvalitet koster:

Den søde lakrids står i 65 s.kr. (50 kr.) og abeginnen i 125 s.kr. (100 kr.).

Service og faciliteter: PM & Vänner er et eldorado for vin- og madelskere. Vinkælderen har 3.200 forskellige vine og hotellet tre restauranter: Matsal i stueetagen, som fik en michelinstjerne i år, Bistro og altså TAK, hvor vi spiste, fordi den var en del af den pakke, vi havde købt.

Kokken havde opstillet grillen ude på selve tagterrassen og serverede paprikamarineret laks, kylling marineret i skånsk sennep og kalv marineret i rapsolie.

Hertil var der forskellige salater og nye kartofler. Desserten bestod af chokolademousse med jordbær på toppen.

Morgenmaden var et kapitel for sig: brød fra eget bageri, hjemmeslynget honning, sild, gedeyoghurt, elgpølse, frugt, oste, surmælksproduktet filmjölk. Alt var selvfølgelig økologisk.

Det bedste var dog de tre slags drys, som kunne hældes på røræggene: en med tørrede svampe og knuste forårsløg, en anden med tørrede gulerødder og knuste kapers samt en tredje med tørret persille og knust selleri.

Konklusion: Gastronomi og design er i højsædet hos PM & Vänner, der beskriver sig selv som et gastrohotel. På begge punkter ligger hotellet højt placeret.

Politiken havde købt en såkaldt midsommerpakke for to til 2.690 svenske kroner (2.130 kr). Pakken inkluderede en overnatning i standardværelse, morgenmad, frokost og middag i TAK-restauranten.

Alkohol var ikke inkluderet, og det er dyrt i Sverige.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden