Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Arkitektur. Tel Aviv byder på gratis guidet tur, hvor man føres rundt mellem forskellige Bauhaus-bygninger.
Foto: Ariel Schalit

Arkitektur. Tel Aviv byder på gratis guidet tur, hvor man føres rundt mellem forskellige Bauhaus-bygninger.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her får du de bedste gratis oplevelser i storbyen

Arkitektur-tur og besøg i smukt bibliotek - storbyens oplevelser behøver ikke at koste.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge beder vi læserne om tips til et emne. I næste uge kan du tippe om den fedeste temabar, for eksempel pianobar eller strandbar. Se hvordan du gør - og samtidig deltager i konkurrencen om to flybilletter:

Bogpause i Barcelona

Jeg vil anbefale et besøg på et folkebibliotek i Barcelona. Spaniens status som demokratisk land er af nyere dato, og netop den frie adgang til al slags information er derfor noget, der bliver taget alvorligt. Ikke mindst i Barcelona, hvor der er indrettet smukke, spændende og meget forskellige folkebiblioteker rundt om i byen. Indretningen er moderne, afvekslende og imødekommende, stemningen livlig og rar, så kig dig omkring, nyd en pause undervejs – det er gratis og givende, også selv om du ikke skal låne bøger.

Lone Thaarup

LÆS ARTIKEL

Naturen på museum

Naturhistorisk Museum i Kensington i London er en unik oplevelse for både voksne og børn. Selve bygningen ligner noget fra en Harry Potter-film. Udstillingen er enestående – briterne har lånt de bedste ting fra hele verden. Der er en flot børne- og ungdomsafdeling, som på forskellige måder prøver at gøre de unge interesserede i naturhistoriske emner.

Claus Westergreen

Smag på Champagne

På en tur til Epernay i det franske Champagnedistrikt besøgte jeg sammen med nogle venner vinbønder, så deres produktion og smagte på dejlig gratis champagne. Flere steder blev vi også budt på snacks, og folkene på vingårdene var generelt meget imødekommende.

Tanja Krogh, Odense

LÆS ARTIKEL

Duften af svensk lind

I hele den danske Sommers korte Levetid er der ingen rigere eller livsaligere Tid end den Uge, hvori Lindene blomstrer. Den halvt bedøvende Blomsterduft. Sådan skriver Karen Blixen i fortællingen ’Sorg-Agre’. Denne bedøvende blomsterduft oplevede jeg ved Falkenberg i Sverige (200 km nord for Malmø). I Kristineslättsallén lidt uden for byen blomstrede den lange række af lindetræer med de eventyrligt smukke blomster. Når jeg herefter læser fortællinger af store danske forfattere, som skriver om blomstrende lindetræer, ser jeg de hvide træer ved Falkenberg for mig og fornemmer den berusende duft, som den lune vind førte med sig.

Anna Marie Færch, Aalborg

Skibsforlis i Irland

På Ulster Museum i Belfast i Nordirland kommer man tæt på en af verdenshistoriens største skibskatastrofer – nemlig den armada, som den spanske kong Filip II i 1588 sendte mod England. Den spanske flåde blev først besejret i Kanalen, og på tilbagevejen nord om Irland løb den ind i en ødelæggende storm. Et af skibene, der sank ud for den irske kyst, hed ’Girona’. Stedet for forliset blev lokaliseret for ikke så længe siden. Der var intet tilbage af selve skibet, men på havbunden fandt man en lang række genstande, der havde været med om bord. Det er disse fund, der udgør grundstammen i den meget levende udstilling om Den Spanske Armada, som kan ses på Ulster Museum.

Hans Gregersen, Sæby

Gratis musik i Berlin

Trænger du til at give dine fødder et hvil fra sightseeingens strabadser og i stedet give dine ører en skøn oplevelse? Besøg Berliner Philharmonikerne til en af deres gratis tirsdags middagskoncerter. Mød op og tag en frokost i restauranten, mens du oplever 30-40 minutters kammermusik af høj klasse. Hvis du vil være sikker på en god siddeplads, så kom i god tid. Middagskoncerterne begynder kl. 13 og kan opleves de fleste tirsdage i sæsonen. Der er dog pause mellem 19. juni 2012 og september. Det foregår i Berliner Philharmonie på adressen Herbert-von-Karajan-Strasse 1.

Anne Luther, Århus

LÆS ARTIKEL

Barcelona fra oven

Parc Guell i Barcelona ligner et eventyrland med pandekagehuse og slangebænke. Samtidig er der en smuk udsigt over Barcelona.

Claus Munkholm og Pia Jacobsen, Herfølge

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Et vue over Bologna

På en ferie til Bologna i Italien tog jeg bus nummer 20 fra centrum til stoppestedet ved Santuario di San Luca få kilometer væk. Her starter en to kilometer lang søjlegang op til den store basilika. Når man når toppen, lettere forpustet, venter synet af den smukke bygning og en dejlig udsigt. Denne udflugt giver kultur og motion i skøn forening.

Lene Larsen

Roen på British Museum

British Museum i London er et skønt sted, hvor man kan gå rundt i timevis, opleve den ene udstilling efter den anden, besøge det gamle bibliotek og sidde under den glasdækkede kuppel i midten af museet og bare nyde atmosfæren. Vi var på en tidlig forårsferie med vores 16-årige søn, der bestemt ikke er museumsnørd. Vi boede lige i nærheden, og når vi trængte til at hvile os lidt om eftermiddagen, lød det fra ham: »Jeg smutter lige over på British«.

Anne-Lise Christensen, Odense

LÆS ARTIKEL

Sporvogn i Budapest

Er man fyldt 65 år, er en gratis tur med sporvognene eller andre offentlige transportmidler i Budapest en gratis og herlig fornøjelse. Man får en fin tur med sporvogn nummer 2 fra Jaszai ter til endestationen og tilbage. Man kører langs Donau på Pestsiden med Borghøjen i Buda på den anden side. Eller tag med bus fra Vestbanegården til Óbuda, det oprindelige gamle Buda, som ikke mange turister finder frem til. Husk pas eller lignende som dokumentation for din alder.

Andras Banfi, Frederiksberg

Gratis guide i Sofia

I Bulgariens hovedstad, Sofia, kan man komme på gratis rundtur med en engelsktalende guide. Vi blev ført rundt af Deni, og hun fik os alle til at smile fra start til slut. Se hende og de andre guider på freesofiatours.com, en nonprofit-organisation. Ved turens slutning kan man bidrage med et beløb, ganske frivilligt.

Leif Olsen, Holbæk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tæt på Bauhaus

Tel Aviv har mere end 4.000 bygninger opført efter Bauhaus-principperne, og dem kan man se på en gratis guidet tur. Du føres rundt mellem de mest karakteristiske Bauhaus-bygninger og kommer undervejs forbi renoverede og forfaldne bygninger imellem hinanden og får forklaret, hvordan man bevarer disse fantastiske bygninger for eftertiden. Mød op på Rothschild Boulevard 46 lørdag kl. 11. Det hele foregår på engelsk.

Inge Larsen, Ringsted

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden