Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eventyrligt. Er man til Tolkien, minder Rondane sine steder om Kløvedal, men bliver man træt af at botanisere, kan man finde sig en ru klippe at udfordres på.
Foto: Anne Erben

Eventyrligt. Er man til Tolkien, minder Rondane sine steder om Kløvedal, men bliver man træt af at botanisere, kan man finde sig en ru klippe at udfordres på.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er de bedste norske naturoplevelser

Den smukke og rå norske natur opleves bedst til fods. Tag med nordpå.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge beder vi læserne om tips til et emne. I sidste uge bad vi om tips til de bedste oplevelser i Danmark:

Forrevne Lofoten De smukkeste forrevne klippeøer, man kan forestille sig, er Lofoten nord for Polarcirklen. Der er uendelig mange spektakulære naturscenarier både til lands og til vands. Tag for eksempel på havørnesafari, og se de majestætiske fiskeørne elegant hive fangsten op med kløerne. Eller tag på vandretur i fjeldene, hvor de brusende vandfald overdøver fuglenes sang. Oplev, og duft til de mange tørrestativer, hvor fiskene hænger på rad og række.

Kirsten Hansen, Hillerød.

LÆS HELE VORES GUIDE TIL NORGE HER

Vandretur med teenagere Lokalbussen bringer os fra Øvre Årdal til Hjelle inde i Utladalen, som adskiller Norges to højeste fjeldområder, Jotunheimen og Breheimen. Pigerne på 17 og 14 år har hver deres rygsæk. Vi går de sidste 6-7 km op til Avdalen gård, der drives som kulturgård på den stejle fjeldside med traditioner tilbage fra 1400-tallet. Næste dag fortsætter vi til Vetti Gård og forbi Norges højeste vandfald, Vettisfosen. Herefter brat op på gode stier til turistforeningens hytte Ingjerdbu. Næste dag gås en flot tur oppe langs østsiden af den frodige dal med udsigt til toppene i Hurrungane. Sidste vandringsdag gås på syv timer, til vi når fjeldplateauet på Sognefjellet. Med udsigt til gletsjere og fåreflokke spises madpakken øverst i Utladalens hals.

Uffe Pedersen, Brønshøj

Nationalparken ved Oslo

Rondane Nationalpark, cirka fem timer nord for Oslo, byder på mytisk sceneri og har den perfekte kombination af det rå (bjerge) og det milde (flora og fauna). Norsk Turistforening (DNT) har lagt godt afmærkede ruter med det røde T på sten, og man kan tage en afstikker til bad i det koldeste vand, snekælkning i højderne på soveunderlag eller til sol ved en tjæret sæterhytte. Området kan bevandres af drevne såvel som af novicer. . Man kan slå sit telt op eller overnatte på DNT’s bemandede vandrerhjem, man kan spise sin stormkøkkenkost eller overgive sig til rømmegrøt og spekemat. ut.no, turistforeningen.noAnne ErbenLÆS ARTIKEL

På to hjul på Rallarvegen

En tur, vi aldrig vil glemme, er vores cykeltur på Rallarvegen sidste år. Vi kørte med Bergensbanen til Haugestøl, hvorfra vi cyklede til Finse (1.220 m.o.h), hvor sneen lå endnu i midt juli, og videre til Flåm med et par overnatninger undervejs. Selv om turen kan køres på 1-2 dage, er det rart at have tid til at nyde den. Højdeforskellen på denne cirka 80 km lange tur var 1.400 meter, og naturen fulgte højderne fra månelandskaber til frodige marker i dalen.

Mette Munk, Aalborg

Verdensarv i Dalsfjorde

Norges bedste naturoplevelse findes omkring Dalsfjorden i Sogn og Fjordanedistriktet, et par hundrede kilometer nord for Bergen. Dette magiske landskab byder på Unesco-verdensarv i form af de smukke fjorde, der omkranses af sneklædte bjergtoppe om vinteren og en livsfyldt natur om sommeren. Turen med hurtigfærge fra Bergen til Rysjedalsvika er en forbløffende flot oplevelse gennem intakt og velbevaret natur som intet andet sted i Europa. Kajakture på fjordene og bjergvandring er fantastiske aktiviteter om sommeren, og langrendsløjperne omkring Førde er et idyllisk paradis på ski om vinteren.

Lukas Slothuus

Myrdal og Flåms

Tag Bergensbanen til Myrdal i det vestnorske højfjeld. Når du ankommer, tager du din oppakning og går ned i dalen. 500 meter væk er alt tyst, og man kan slå sit telt op med udsigt over hele den lille dal uden at møde en sjæl. Stå op til lyden af rislende vand og fuglekvidder. Tag Flåmsbanen til Flåm. Turen går nedad gennem fjeldene og dalene, ad snørklede veje langs bjergsiden i små hemmelige dale, over fosser og gennem tunneler hugget i fjeldene. Flåm ligger i bunden af Aurlandsfjorden, som ligner noget direkte taget fra en eventyrbog. Her kan man overnatte i sit telt eller tage ekspresbåden tilbage til Bergen. Maria Mattson
LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden