Foto: Rasmus Bech/Rasmus Bech
Læsertip

Læserne: Her er Asiens mest overraskende oplevelse

En rejse behøver ikke kun være fyldt med forudsigelige, velkendte seværdigheder.

Læsertip

Hver uge beder vi læserne om tips til et emne. I næste uge kan du tippe om den sjoveste oplevelse med SAS. Se hvordan du gør her:

I sidste uge bad vi læserne om tips til overraskende oplevelser i Asien:

Morgensang i parken

I parken omkring Himlens Tempel i Beijing er der hver morgen tai chi, dans, meditation, jonglører osv.

I parken er der også et stort sangkor, der mødes hver morgen. Denne dag var der ca. 500.

Vores dansktalende guide vidste, at vi havde enkelte sange og melodier fælles på tværs af den store fysiske afstand og de kulturelle forskelle. Han talte med korlederen, og pludselig stod vi og sang ’Skuld gammel venskab rejn forgo’ på hver vores sprog med de 500 kinesere. Vi sang også ’Mester Jacob’, og de sang efterfølgende en sang på EU-hymnen.

Bente Bahn, Odder

Brudepige i 20. måned

For et par år siden var vi på rundrejse til Sri Lanka. Rejsen sluttede med et par dage ved vandet.

Den sidste dag blev en elefant fragtet til hotellet på en lastbil. Vi troede det var for, at gæsterne kunne få en ridetur, men formålet var at den skulle være ’brudepige’ ved et bryllup for et par midaldrende englændere. Ceremonien sluttede med at der blev serveret champagne og lagkage. Elefanter er meget slikne og det var svært at holde den væk fra den lækre lagkage.

Den fik et glas champagne, som den kvitterede ved at aflevere et par store ’klumper’. I betragtning af dens tilstand (gravid) skulle den nok hellere have haft et lille stykke lagkage.

Grete Ravn, Lemvig

Lidt af Singapores sjæl

Singapore – moderne, dynamisk og uforskammet rent, men grundet de strikse myndigheder og deres adfærdskontrol kan det hele godt fremstå uden sjæl.

Min rejsemakker og jeg faldt dog over et af byens få improviserede frirum, da vi benyttede en underjordisk passage. Her under jorden hang de unge nemlig ud. De breakdancede, kørte på skateboard, hørte musik og flirtede. De røg dog ikke cigaretter, da dette ville koste en bøde på 4.000 kr., men vi fandt da lidt af Singapores sjæl.

Mikklel Hauge Jensen, København

Indien er fantastisk inferno

Indien er et inferno af lyde, farver, trafik og masser af mennesker overalt. Selv om man har forberedt sig og lige genset ’Slumdog Millionaire’ , er det alligevel en overvældende og overraskende oplevelse at lande i Delhi, og begive sig ud i det fantastiske Indien. Der er en trafik, som jeg ikke har set andre steder, og alle dytter og larmer, men man ser ingen uheld, og ingen ophidsede mennesker.

Rundt om i gaderne er der masser af affald og husdyr, som går og finder deres føde i bunkerne, men der er utroligt nok ingen ubehagelig stank.

Indien er kontrasternes land – store flotte paladser og templer, fattigdom og snavs – og det sætter virkelig tingene i relief.

Kirsten Degn, Herlev

Folkevandring på banegård

Vi havde fået at vide, at vi hellere måtte se at komme af sted i god tid, da vi skulle med toget fra Beijing til Xian. Vi tog alligevel tid til både frokost og kaffebar, Beijing inden vi hyrede en bil til banegården. Her blev vi belært om, at man skal læse på lektien, inden man rejser ud i verden.

I forbindelse med det kinesiske nytår rejser millioner af kinesiske migrantarbejdere hjem. Vi blev sat af en halv km fra banegården for enden af køen, der snoede sig i retning af indgangspartiet.

Inden vi nåede hovedindgangen, fik vi godkendt vore billetter og lov til at gå ned til toget. Mens migrantarbejderne styrtede hen mod de billige togvogne, kunne vi i ro og mag finde vores 1. klasse og nyde køjesengene.

Tage Bonde Hansen, Rønne

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden