Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Skærgård. Sådan så Lone og Henning Hansen Höga Kusten-broen fra den rasteplads hvor der også vankede god kaffe.

Skærgård. Sådan så Lone og Henning Hansen Höga Kusten-broen fra den rasteplads hvor der også vankede god kaffe.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne tipper: Her er broerne du bare må opleve

Broer kan vække minder. Fra New York til Prag og hen over Storebælt.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Louise Skov, New York: Et alternativ i New York

Hvis turen går til New York City, så drop gåturen over den berømte Brooklyn Bridge, men gå i stedet over den mindre kendte Manhattan Bridge, der ligesom Brooklyn Bridge går fra Brooklyn til Manhattan. På Manhattan Bridge er der bedre udsyn til Manhattans skyline, da stålwirer ikke er i vejen, og der er langt færre mennesker og ingen turister. Samtidig er der god udsigt til hele Brooklyn Bridge, som jo selvsagt ikke kan ses, hvis du befinder dig på selve Brooklyn Bridge.

Gitte Christensen, Odense: Liv på Karlsbroen i Prag

Karlsbroen i Prag er en rigtig flot gammel bro, kun for fodgængere og med masser af liv i form af små boder og sælgere af lokal kunst m.m. Der er en fantastisk udsigt over floden, som deler byen. Tag en tur på broen i solskin, så kan man kun slappe af.

Else og Kjeld Nielsen, Frederiksværk: Sydney lidt fra oven

Den bedste tur må være Bridge Climb på Sydney Harbour Bridge i strålende eftermiddagssol. Nu er det flere år siden, men stadig står denne oplevelse stærkt hos os. Klædt i kedeldragter og udstyret med radio, så vi kunne høre historien om broen. Man skal ikke lide af højdeskræk, for der er langt ned.

Sikkerheden var i top, og vi gik i små hold. Broen er en fantastisk stålkonstruktion, og den blev indviet helt tilbage i 1932. Det var en fantastisk oplevelse, og så kunne vi se Operahuset ligge dernede, badet i den nedgående sol.

Anna Marie Færch, Aalborg: Måske Sveriges smukkeste

Svenskerne kalder Tullbron (Toldbroen) i Falkenberg på kattegatkysten i region Halland for ’Sveriges vackraste stenbro’. Og når man står på broen og betragter elven Ätran, der selv i stille vejr bruser nedenunder, er man sikker på, at svenskerne har ret i denne påstand.

De mener også, at det er landets ældste bro. Med sine godt 250 år på bagen og med de 5 smukke buer fortæller broen levende historie. Som navnet siger, skulle man i gamle dage betale told for at passere broen. I 1825 skulle en gående betale 1 øre, havde man mindre dyr med, blev man afkrævet 2 øre, mens man måtte erlægge hele 5 øre for en hest.

Broen har været fredet siden 1984. Fra gammel tid har der været fisket laks i Ätran. I dag er det tilladt at fiske fra broen, og man kan være heldig og få en lækker laks på krogen.

Ane Theil, København: Harry Potters bro

En tur med Jacobite Steam Train i Skotland fører dig forbi en af de smukkeste og måske kendteste broer i Storbritannien.

Broen blev brugt til Harry Potter-filmene og fører dig gennem en utrolig smukt skotsk landskab.

Toget er et gammelt damptog, hvilket gør, at man på turen føler sig ført tilbage til 'de gode gamle dage'. Med den smukke natur drivende forbi udenfor og den flotte bro under sig er turen helt klart en attraktion, man skal unde sig selv, hvis turen går til Skotland. Togturen går fra Fort William til Mallaig.

Mette Hansen, København: Storebælt er altid smuk

Storebæltsbroen er et imponerende bygningsværk, smuk på alle tidspunkter af døgnet, men især, når man kører over Østbroen fra Sjælland til Fyn ved solnedgang. Jeg elsker, at de høje pyloner er blandt Danmarks højeste punkter, at den er bygget i beton, at den er med til at binde Danmark fast, og at den muliggør flugt fra Sprogø, som nu er frøerne og fuglenes i stedet for uartige pigers hjem. Den er smuk på så mange måder.

Nicolai Witt Nielsen: På cykel over Golden Gate

En cykeltur over Golden Gate Bridge er et must, for der kan man for alvor se dette flotte bygningsværk på nærmeste hånd.

Fortsætter man lidt videre efter broen, kommer man til den lille hyggelige havneby Sausalito, som har en sydeuropæisk stemning og charme. Her findes både shopping og hyggelige cafeer. Herfra kan man sejle med en færge forbi Alcatraz tilbage til San Francisco.

Rasmus Petersen: Brooklyn Bridge – og frokost

Gåturen over Brooklyn Bridge er helt fantastisk. Det er et skelsættende byggeri, og man får så fint et kig ud over East River, Manhattan og Brooklyn.

Turen fra Champers St. til High St. tager en times tid. Så kan man jo sætte kursen mod Fette Sau for en god fed frokost.

Finn Gunst, Brønshøj: Broen er en skulptur

Den mægtige Donauflod slynger sig dovent gennem Budapest.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den høje Buda-side forbinder sig med Pest-siden via en masse meget forskellige broer, den ene mere interessant end den anden. Men er man først startet på Scéchenyi Lánchíd-broen, viser det sig, at den er svær at forlade. Den kaldes også ’Kædebroen’ på grund af de solide kæder, der forbinder de to smukke brohuse med den høje portal midt på broen.

Det er ikke bare en bro, det er en skulptur. Om aftenen tændes de mange lamper på kæderne, og dermed er broens romantiske udstråling på plads. Storbyens broer kan også nydes fra Budas højdedrag.

Det smukke termiske Széchenyi-bad lige ved er i samme byggestil som broen. De varme bade her danner bro mellem ømme travemuskler og velvære.

Henning og Lone Hansen, Farum: En bro fører til den næste

Vores bedste tur over en bro er faktisk lidt af en totrinsraket.

På vej mod Tornio, Finland, kørte vi på E4 syd for Umeå, Sverige, først ad nogle lavbroer mellem skærgårdsøerne, kun få meter over havoverfladen, og i soldisen ser det ud til, at man kører på vandet, en meget spektakulær oplevelse.

Derefter går turen over Höga Kusten Bron, som er bygget 1997, er 1.800 meter lang og har 180 meter høje pyloner. Oppe fra broen er der et fantastisk vue over skærgården.

Stop på rastepladsen nord for broen, og nyd en velskænket kop kaffe og udsigten. Det kan anbefales.

Doris Andersen, Aalborg: Franske Viasduc de Millau

For ca. 4 år siden kørte min mand og jeg mod Middelhavet fra Auvergne, og på et tidspunkt ser vi til venstre for os en bro, der fører – tror vi – i en anden retning end vores. Vi har begge højdeskræk, og tanken om at skulle køre på den bro var næsten overvældende.

Det skulle vi dog, hvis vi ville videre. Og vi overlevede begge.

Det var et utroligt syn, og den har sparet bilisterne for mange kilometer, siden den blev bygget. Den er 2.460 m lang og 343 m høj, og en af arkitekterne bag er Norman Foster. Den hedder Viaduc de Millau.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kirsten Bjerregaard, Smørum: 100 meter ned uden rækværk

I Myanmar skulle vi med toget fra Mandalay til Hsipaw, en strækning på ca. 300 km. Toget afgik kl. 4, og vi var fremme ca. kl 17.30.

Infrastrukturen i Myanmar er mangelfuld, og undervejs var der stigninger så krævende, at sporene var anlagt i zigzag på bjergsiden. Turen gik over Goktlik-broen, et 100 meter højt og 700 meter langt jern-stål-skelet uden rækværk.

Toget stoppede inden overfarten, så man kunne beundre konstruktionen.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden