Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hawaii. Hele tre kilometer sandstrand på Waikiki Beach.
Foto: Julie Steen

Hawaii. Hele tre kilometer sandstrand på Waikiki Beach.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er storbyerne med de bedste badesteder

En storbyferie kan være varm, men mange byer giver mulighed for at dyppe tæerne.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hver uge beder vi læserne om tips til et emne. I næste uge kan du tippe om bedste nationalpark. Se hvordan du gør - og samtidig er med i konkurrencen om to flybilletter:

Væk fra Chicagos mylder

Chicago har 24 strande fordelt langs kysten. Af de 24 er North Street og Oak Street-strandene mine klare favoritter med god udsigt til Chicagos skyline. Det er her, de lokale kommer på en varm sommerdag. Afslapning er i højsædet kun 15 minutter fra turistlarmen på Michigan Avenue.

Emil Minana

LÆS ARTIKEL

Badeschiff i Berlin

Hop i Spree-floden i Berlin … næsten. Badeschiff består af en pool, der er sænket ned i floden. Poolen er 32 meter lang og 2 meter dyb. Ud over poolen er der strandbar og et trædæk med liggestole. Fra poolen er der et rigtig flot vue til Berlins skyline og bydelen Friedrichshain.

Dorthe Hansen, København N


Stranden ved rådhuspladsen

Kan du forestille dig noget bedre end en 900 meter lang strand med det fineste gyldne sand, afbrudt af oaser med palmer, cafeer og legepladser til børnene blot 100 meter fra rådhuspladsen i en storby? Sådan er Postiguet-stranden i Alicante, halvvejs mellem Barcelona og Málaga. Byen roser sig af at være stedet, hvor den spanske tapas så dagens lys.

Jan Sørensen, Vallensbæk


Svøm under palmer

Fortaleza i det nordøstlige Brasilien har de bedste bademuligheder, jeg kender til – både for børn, voksne og de sportslige. Praia de Futuro er omkranset af palmer og har klart blåt vand, og desuden er der flere naturlige svømmebassiner. Vandets temperatur er 27-30 grader hele året rundt.

Solveig Skadhauge, København

Barcelonas livlige strand

I Barcelona får man den fedeste kombination af storby- og strandferie. Stranden ligger lige neden for det livlige Barcelonetakvarter med de mange snævre gader. Den er bred, der er masser af små cafeer og strandrestauranter, hvor man kan få sig lidt tapas og sidde i skyggen.

Anette Olsen

Underholdningen følger med

Los Angeles med Venice Beach er helt sikkert min favorit blandt storbyer med bademuligheder. Venice Beach har kilometervis af hvid sandstrand, surfere, freaks, frække måger, bodybuildere og Baywatch-style livreddere. Her er rig mulighed for en forfriskende dukkert i blå bølger efter en hektisk sightseeing-dag i Los Angeles. Og man keder sig aldrig på Venice Beach – her sker altid noget, og underholdningen er helt gratis.

Christina Arvad Primdahl

Hop i smeltevandet

I Bern, hovedstaden i Schweiz, omkranses den gamle by af smeltevandsfloden Aare, der med sit kølige friske grønne vand er en fristende gratis fornøjelse for befolkningen. I hvert fald er der mange, der bruger f.eks. Dalmazibroen som springbræt til at hoppe i floden. Strømmen er stærk, men de badende ser ud til at nyde det.

Frank Juel Pedersen, Hvidovre

Hawaiis turkisblå vand

Waikiki Beach, Honolulu, Hawaii: Sol, sand og surf. Ca. tre km hvid sandstrand midt i byens centrum. Turkisblåt, lunt, blødt vand for vandhunde, børn, surferboys, -beginners and -babes. Efter badeturen skal der nydes kolde drinks i solnedgangen, mens hula-musikken lyder og havskildpadder svømmer i stillehavsdønningerne.

Julie Steen

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce


Bad ude og inde i Budapest

Efter at have vandret sammen med tre veninder i Budapests folkepark i flere timer med tømmermænd og trætte ben nåede vi endelig frem til Széchenyi-badet. Et dejligt, afslappende og ikke mindst smukt sted at befinde sig en dag i Budapest, hvis man vil væk fra byens grå gader. Her kan man tage en indendørs eller udendørs dukkert, omgivet af den flotte gule bygning med hvide søjler og skulpturer. Vi tilbragte en eftermiddag i solens varme og nød hvert et sekund.

Nicoline Efinger

Kunstig, men afslappende

South Bank er en kunstig anlagt strand i millionbyen Brisbane i Australien. Stranden er lavet af hensyn til de mange, der arbejder i byen. Derfor er den heller ikke så turistombejlet som strandene ved Sydney. Man kan finde skygge i den nærliggende botaniske have under eksotiske træer. South Bank ligger også tæt op ad ’Strøget’ i Brisbane med de mange modebutikker, cafeer og stormagasiner og ikke at forglemme det lokale kasino.

Thorkil Jensen, Værløse

En tur i Berlins badekar

Når man nu alligevel går rundt og nyder Berlins herligheder og spænding, og der er hedebølge i hele byen, så er der dog råd for varmen. Pak håndklæde og badetøj i en taske og tag til Wannsee og en tur i berlinernes badekar. Siden 1907 har her været strandbad. Tag med S7 f.eks. fra Hauptbahnhof, og 29 minutter senere skal du stå af på station Nikolassee. Herfra er der kun 10 minutters gang til det kølige vand.

Jens Nagel, Svendborg

Fredelig pool til afkøling

Sextius Thermerne i Aix en Provence ligger inde i landet med en times kørsel til stranden. Nogle vil måske sige, at man næppe kan kalde det et badested, da den udendørs badning foregår i en swimmingpool, men der er så skønt og fredeligt ved den pool. Og med høj sommervarme er det et fantastisk sted at blive kølet af og solbade.

Der betales entre til selve området, hvor man har mulighed for at få et skab til sit tøj og få udleveret badekåbe. Entreen giver ret til at være i området hele dagen og dækker også til sauna og dampbad og til et afsluttende bad. Der er restaurant på området også, hvor man kan sidde og nyde en god frokost i sin badekåbe. Stedet er absolut mest et voksenbadested for dem, der ønsker fred og ro og mulighed for at dase i og ved poolen.

Bente Kruckenberg, Holte

Dukkert i Dnepr

Da Kijev er en by, som kan blive virkelig hed om sommeren, er det rart at kunne tage ud til de små sandstrande ved Dneprflodens bred og bade i Europas 3. længste flod. Man tager metroen, som krydser floden hen over en af broerne, og stiger af ved Hydropark og går gennem en lidt nedslidt forlystelsespark, der også byder på ishuse og madsteder. Selve stranden er uden faciliteter, men gammeldags charmerende og med flot udsigt til byens skyline og gyldne katedraler. Vandet er frisk og klart, men siges at være noget forurenet, dog ikke længere af radioaktivitet fra Tjernobyl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Flemming Thomsen, Værløse

Imponerende og indtagende

Inciterende, individualister, indvandrere, indianere, indere, icecream, icecoffee, icetea, iagttage, ibisser, idyllisk, ildfugl, illumination, indtagende, imponerende – Ipanema, Rio.

Gerda Nissen, Værløse

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden