Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Manhattan. Udefra ser det ikke stort ud, men Rattle N Hum kan rumme mange ølentusiaster. Læserfoto: Mathias Boberg

Manhattan. Udefra ser det ikke stort ud, men Rattle N Hum kan rumme mange ølentusiaster. Læserfoto: Mathias Boberg

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er verdens bedste ølbarer

Der serveres spændende øl overalt i verden. Få de bedste insidertips.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Øl smager godt. Og så krummer det ikke i sengen. Hverken derhjemme eller på hotellet.

Og der er sjældent noget bedre på rejsen end at falde ind på en rigtig god ølbar.

Herunder får du læsernes tips til de bedste af slagsen verden over.

Empress Pub i Liverpool

The Empress Pub i Liverpool, hvor Ringo Starrs mor serverede for at skaffe sin søn en rimelig fremtid i det ellers slidte arbejderkvarter The Dingle. Mens man sidder der og nyder en af stedets mange gode øl, kommer man let til at tænke tilbage på Ringos barndom præget af mange hospitalsophold. En venlig nabo forærede knægten et trommesæt som en opmuntring. Og det førte som bekendt til hans karriere i The Beatles. Med det in mente smager den kendte pubs øl ekstra godt. På Ringos første soloalbum, ’Sentimental Journey’, bruger han et foto af The Empress Pub på coveret.

Finn Gunst, Brønshøj

Lagunitas i Californien

Den bedste ølbar er Lagunitas Beergarden, der ligger sammen med Lagunitas bryggeri i Petaluma lidt nord for San Fransisco. Få en gratis guidet tur næsten hver dag inklusive mange fantastiske smagsprøver. Og fortsæt ned i deres beer garden med live musik.

Mogens Vindbjerg

Guiness med udsigt over Dublin

Den bedste ølbar findes på toppen af Guinness Bryghus i Dublin. Efter en rundtur i selve bryghuset ender man i en ølbar på øverste etage med en formidabel panoramaudsigt over Dublin og omegn, medens man nyder et glas skummende Guinness.

Thorkil Jensen, Værløse

Øllets hjem i Vilnius

Litauens hovedstad, Vilnius, gemmer på en aldeles glimrende ølbar i form af Alaus Namai – Øllets Hjem – pittoresk beliggende helt ned til Neris, den store flod, der bugter sig gennem byens centrum. Baren her byder på alt det bedste fra masser af lokale mikrobryggerier. Fadølskortet tæller omkring 20 øl, alle lokale, og det er her, skattene findes, specielt i den mørke afdeling. På flaske findes yderligere 20 hjemlige specialiteter, foruden små 70-80 udenlandske fra det meste af Europa og USA, så hvis man ikke kan finde sig en (ny) favorit her, skal man være ualmindelig kræsent anlagt. Et hjemligt bryggeri, der glimrer ved sit fravær er mastodonten Svyturys – i øvrigt ejet af Carlsberg –, der ellers dominerer massivt på hjemmemarkedet. Og så er der bonussen i form af et lavt prisniveau. Shop amoK!

Anders Kampmann, København N

Californisk redwoodsmag


Vi har netop besøgt Russian River Brewing, som ligger i Santa Rosa. Stedet serverer uden tvivl nogle af verdens bedste øl. Flere af øllene er lagret på gamle redwoodvintønder, og deres udvalg er meget varieret. Stedet er en hel traditionel amerikansk bar med en meget uhøjtidelig stemning. Vi mødte folk fra hele USA, som var kommet her blot for at smage på deres øl. Det er muligt at få et bræt med smagsprøver på op til 12 øl, men vi valgte øl ud fra det meget detaljerede menukort.

Lene Hein, Brønshøj, p.t. San Francisco

Mikkeller i København

Mikkeller and Friends i Stefansgade, København. 40 fadølshaner med det bedste fra hele verden. Og masser af flaskeøl. Og ølbutik, så man kan købe øl med hjem. Yderst kompetent, smilende betjening. Lyst og let interiør. Altid en god stemning. Og så er det en af de ølbarer hvor der ikke kun kommer mænd. Her er faktisk mange kvinder.

Jonna Rønnest, Kgs Lyngby

Chr. Firtal i Odense

På Christian Firtal i Odense er stemningen i top, personalet ved alt om de mange øl, whisky og rom, de serverer, og kunderne dækker en bred aldersgruppe. Det er et must for enhver ølentusiast, og så afholder de en årlig pale alefestival!

Morten Pedersen, Odense

Chr. Firtal i Odense

Christian 4 tal i Odense er uden tvivl den bedste ølbar der findes. Deres øludvalg er altid sublimt og skiftende, samt deres personale er altid professionelt og smilende, hvis man spørger om en smagsprøve på en given fadøl, så kommer den prompte.

Jonas Offersen, Odense

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Økoøl på Hundested Havn

I Halsnæs Bryghus på Hundested Havn kan man nyde dejlig hjemmebrygget øl og lidt at spise, mens man skuer ud over havnen. Prøv f.eks. den økologiske Dyssekilde.

Lene Larsen, Torup

Slow beer på Frederiksberg

90'eren på Frederiksberg er den bedste ølbar. På værtshuset med den autentiske atmosfære serveres der blød og rund fadøl, som skænkes uden brug af kulsyre fra tappehanen, der kun skænker skum, som får lov at sætte sig, hvorefter der efterfyldes med skum. Processen gentages 10-15 gange. I det kvarters tid, det tager at skænke et glas fadøl, er der rigelig tid til en flaskeøl. Og i lokalet forstyrres man ikke af et unødvendigt musikanlæg, men kan fordybe sig i en hyggelig samtale med sin partner. Her har man gjort meget for at bevare det gamle værtshusmiljø med interiør fra 1916 og udsmykning fra 1920'erne.

Mona West

Hippieøl på St. Croix

Comanche Mill Yacht-less Club i Christiansted på St. Croix. Det ligner resterne en gammel mølle og ligger ud til en træbeklædt havnepromenade med udsigt til Det Caribiske Hav.

Da jeg var der på en ferie i januar, var bartenderen en herlig halvgammel hippie, Rob, og der blev spillet tilsvarende rockmusik på et aldrende stereoanlæg i baggrunden. Baren har to sider, en ind mod møllen og en ud mod promenaden langs havnen og havet. Havbaren er simpel – opbygget af gamle romtønder med et landgangsbræt hen over. Gæsterne var mest amerikanske, og herligt uakademiske: tankpassere, servetricer og damefrisører kunne jeg høre de sagde de var, selv om sydstatsamerikansk kan være svær at forstå.

Super herligt sted, hvor jeg altid fik min ’fyraftensøl’ efter en lang dags sightseeing.

Morten Pedersen, Brumleby

Ølmekka på Manhattan

Rattle N Hum, 14 E 33rd St, Manhattan, New York, er et sandt mekka for selv den kræsne ølentusiast og den nysgerrig ølkender. Set udefra er baren lille og ikke iøjnefaldende, men der er plads til en del mennesker, og der er virkelig kræset for hyggen, det autentiske og det amerikanske look. Hele 40 ølhaner sørger for skiftende ølvarianter. Der er rig mulighed for at få prøvesmagt og blive guidet gennem øllene.

Mathias Boberg, Valby

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fed øl i Salt Lake City

Umiddelbart forbinder man ikke øl med mormonernes centrum, Salt Lake City, Utah, men til trods for troens afvisning af alkohol findes her en virkelig fin ølbar med alle Red Rock Brewery’s gode ølmærker plus flaskeøl fra andre amerikanske bryggerier. Stemningen i baren er meget uformel, nogle snakker forretning, andre ser NFL-ligaen, en enkelt læser avis, og bartenderen er med på at give smagsprøver på de forskellige fadøl før bestilling. Vi smagte bl.a. på en øl kaldet Fat Tire, en fortræffelig og velafbalanceret øl, som er god til mad.

Poul Birk

Øloplevelser i München

Den bedste i München er Schneiders Weisses Bräuhaus, som ligger lige ved siden af Marienplatz. Schneider laver noget af de bedste øl i Tyskland og er ikke bange for at eksperimentere, hvorfor de også har flere øltyper end den typiske ølstue i byen. Weisses Bräuhaus anbefales frem for det turistede Hofbräuhaus.

Kasper Bæk Steffensen

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden