Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tapas. Et besøg i Tenerifes smukkeste by, La Laguna, bør indeholde tapas på Taberna La Casa de Oscar. Læserfoto: Poul Birk

Tapas. Et besøg i Tenerifes smukkeste by, La Laguna, bør indeholde tapas på Taberna La Casa de Oscar. Læserfoto: Poul Birk

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Læserne: Her er de bedste spisesteder på danskernes vinterfavorit

Tapas eller frisk fisk. De Kanariske Øer har masser af spændende restauranter.

Læsertip
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fiskerestaurant på Fuerteventura

Den bedste fiskerestaurant på De Kanariske Øer hedder Las Playas ogligger i den lille hyggelige fiskerlandsby Las Playitas på øen Fuerteventura. Restauranten er smukt placeret på stranden tæt på vandkanten, og her kan man blandt andet nyde en udsøgt skaldyrspaella tilberedt af friske råvarer fra havet.

Mens vi sidder og nyder udsigten, tøffer de lokale fiskebåde forbi. Det er rart at vide, at bådene er kommet med vores middag. Restauranten er familieejet og drives nu af Juan, der har været der det meste af sit liv. Før ham var det hans far, der kreerede de lækreste fiskeretter. Mange af de lokale er stamkunder, og spanske gloser flyver livligt gennem luften. Udenfor dufter der af krydderier og fisk, som stammer fra grillen, hvor Juan behændigt står og vender de mange forskellige fiskearter, der tilbydes på Las Playas. Prisen er særdeles rimelig i forhold til den høje kvalitet, restauranten står for.

Mogens Sørensen, Hillerød

Tapas på Tenerife

For anden gang på tre år besøgte vi igen Tenerifes smukkeste by, La Laguna, og intet besøg her uden tapas på Taberna La Casa de Oscar, Calle Herradorres 66, La Laguna. Dette er et lille sted i det historiske centrum med ganske få borde udenfor og et større hyggeligt rum med flotte mauriske klinker indenfor. Her er en bar med mange forskellige spændende, velsmagende og mættende tapas, alle på brød, der er vel 6-8 forskellige at vælge imellem.Du peger blot på de tapas, du ønsker, som så lunes og serveres af et meget venligt personale. Fra gaden kan man se lige ind i baren, hvor de tilbereder de friske tapas hele dagen. I år fik vi dejlige tapas med friske rejer, kogt æg, kylling og tørret skinke. Standardpris er 2 euro per styk, så med 2-4 tapas får du et pragtfuldt måltid, og nyd så deres gode Tenerife-øl til.

Poul Birk, Hald Ege

God kvalitet på Gran Canaria

Vi blev glædeligt overraskede over at finde en restaurant med fremragende mad, god stemning og moderne indretning midt i Gran Canarias turistcentrum, da vi besøgte området for nogle år siden.

Maden var en blanding af lokale spanske retter (som fås overalt på Gran Canaria i svingende kvalitet) og retter fra resten af verden. Alt sammen af god kvalitet og med sans for finesse. Vinkortet indeholdt især spanske vine, heriblandt også spændende vine fra Spaniens gode områder som Ribera del Duero og Rioja. Som alternativ til områdets middelmådige hotelrestauranter er Amadoras Beach Club helt klart et besøg værd.

Kasper Birch Olsen

Mexicansk på Gran Canaria

Jeg kan anbefale Chili Tex Mex på Avenida de Tenerife 26 i Playa del Inglés på Gran Canaria. Den ligger under Koka lejlighedskomplekset. God mexikansk mad.

Peder Bo, Svendborg

Den Glade Gris i Las Palmas

På promenaden på Las Canteras i Las Palmas på Gran Canaria er der en rigtig, rigtig god restaurant. Den er drevet af en dansker siden før 1970, og den hedder Den Glade Gris, og har også en anden på promenaden, som hedder Den Glade Hane. Vi har boet dernede nogle år og kom tit på besøg og fik de helt perfekte middage og en betjening, man kun kan være tilfreds med.

Ove Bendixen, Hornbæk

Gedegryde i bjergbyen Fátaga

Fra Maspalomas' busterminal i den sydlige del af Gran Canaria kæmper den lokale bus sig tappert opefter ad snoede småveje. Efter en lille times kørsel er man fremme i den hvide bjerglandsby, Fátaga.

Eneste lyde er biernes summen og en enkelt hane, der galer indimellem. Haverne bugner af blomstrende mandeltræer, oliven, tomater, mispel, papaya, appelsin og avokado. Bougainvilleaplanten klatrer blomstrende rødt op ad de hvidkalkede vægge, og påfuglene breder deres halefjer klædeligt ud.Når sulten melder sig, byder den lille Restaurant El Labrador på en delikat gedegryde mikset op med stedets grøntsager og en inviterende smag af rosmarin.

Den lokale vin er liflig og tør. Et stykke henne i måltidet kommer den lokale bonde hjem til landsbyen. Han parkerer sin hest ved en lygtepæl, sætter sig ved nabobordet og anbefaler os de lokale mandelkager og den rødmende likør. Vore smagsløg fryder sig.

Finn Gunst, Brønshøj

Maden i top i Puerto Rico

Puerto Rico og restauranten El Cenador på Gran Canaria. Beliggende i det lille shoppingcenter Las Olás, gemt i området ved den venstre havn, finder man restauranten på øverste etage. Her kan man sidde enten ude eller inde, men er altid sikret en meget professionel og opmærksom betjening. Tjenerne er engagerede og aldrig pågående, ligesom flere af dem faktisk kan tale skandinavisk, hvis gæsterne ønsker det.

Ellers tilstræbes det at gennemføre en autentisk spansk atmosfære – og det lykkes fint. Maden er absolut en klasse over, hvad man ellers oplever, selv på de bedre steder i det store shoppingcenter.

Lars Breseman, aakirkeby

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Høj standard i arkaden

I Puerto Rico findes mange restauranter, og de fleste er ganske ordinære. Dog har vi gennem årene fundet frem til nogle stykker af høj standard: Caballito de mar Oscar´s Restaurante Aguaviva. Disse ligger ved siden af hinanden i arkaden ved pynten om mod Amadores-stranden og laver mad af høj kvalitet.

Vi har været der gentagne gange, og det er et must, når vi er på Gran Canaria. I Centro Comercial findes en ægte italiensk restaurant, Al Ponte, med enkle og billige klassiske italienske retter af en høj standard.

Jørgen Borup, Ikast

Smuk udsigt på Lanzarote

På vestsiden af Lanzarote ligger den lille fiskerby El Golfo. Fantastisk smuk udsigt til Atlanterhavets brænding. Der ligger 7-8 fiskerestauranter, med superfrisk fisk, enkelt tilberedt. Vi har prøvet tre af dem, alle gode – menuerne ligner hinanden, priserne er mest afhængige af udsigt og af, om der er duge på bordet.

Lisbet Hein, Hørsholm

Ud til vandet på Lanzarote

Man skal prøve El Caletón, hvis man kommer forbi Lanzarote. Den ligger i byen El Golfo på den vestlige del af øen. Den fik vi rekommanderet af en politibetjent (altid spørg politibetjente eller taxichauffører, hvor de godt kan lide at spise). Maden er exceptionel, og udsigten endnu bedre, lige ud til vandet. Billedet taler for sig selv.

Bed om et bord på den anden side af vejen for at få den dejlige havbrise lige i håret. I stedet for at bestille en menu gik vi efter tapas og fik noget af det bedste fra havet, jeg nogensinde har smagt. Min kone og jeg sad der i hele 3 timer og husker altid tilbage til den dag som en af det bedste på Kanarieøerne.

Andreas Perez-Madsen

Bedste italienske køkken

Pastagramma, god italiensk restaurant på 2. sal i det lille center ved stranden Las Meloneras. Maden er fantastisk, og betjeningen venlig og kompetent. Der er god plads imellem bordene, og man sidder behageligt i gode stole med en fantastisk udsigt ud over Atlanterhavet. Fik jeg sagt, at maden er fantastisk – det bedste italienske køkken i det sydlige Gran Canaria. Og prisen, den er i orden.

Lisbet Andersen

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Mere italiensk på Gran Canaria

Hvis man på Gran Canaria er på udkig efter en særdeles autentisk og behagelig italiensk kulinarisk oplevelse, kan vi varmt anbefale den lidt afsidesliggende (læs: ikke helt nem at finde!) CosiComeSei i Puerto Rico. Atmosfæren, betjeningen, menu- og vinkortet, kort sagt alt er ægte italiensk på den seriøse måde, men man føler sig alligevel velkommen som almindelig 'Gran Canaria turist'.

Michael Madsen, Dragør

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden