Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
mjbs
Foto: mjbs

LOFTSMALERI. New Yorks ikoniske hovedbanegård er også berømt for sit smukke grønne loft.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kig op: Her er verdens smukkeste lofter

Fra New York til Rom og Kyoto til Mexico City. Nogle af historiens mest ikoniske bygninger er også udstyret med lofter, der tager vejret fra dig.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når turen går til storbyferiens klassiske seværdigheder, er det ret ofte, at hovedet lægges bagud og øjnene kigger opad. For det er tit på loftet, at de virkelige kunstværker udfolder sig, hvad enten det er ingeniørmæssige genistreger eller udsmykninger af en anden verden.

LÆS ARTIKEL

Rejsesitet Travel+Leisure har også husket at kigge op og her kan de se 10 af de steder, der kan anbefales alene for loftsudsmykningen.

Lofterne på denne listen er kun et udvalg. Derfor: Hvis du kender til andre smukke lofter, der er værd at lægge hovedet tilbage for, så anbefal dem i kommentarsektionen herunder.

LÆS ARTIKEL

1. Mexico Citys stolthed


Hvor: Gran Hotel Ciudad de México, Mexico City, Mexico
Kig op i lobbyen på dette grandiose hotel i art nouveau-stil, og du vil se et loft udgjort af de mest fantastiske farvede glasmosaikker. Hotellet ligger i centrum af Mexico City og er notorisk berømt for sin lobby med det utrolige loft, der blev lavet tilbage i 1908.

GUIDEOplev det bedste af Yucatán

2. Grønne biller i loftet


Hvor: Spejlsalen, Kongepaladset, Bruxelles, Belgien
Først tror man bare, at loftet er grønt. Og det er jo flot nok i sig selv. Men den magiske grønne farve på loftet i spejlsalen i det belgiske kongepalads kommer fra skjoldene på mere end en million små biller. Bag projektet står kunstneren Jan Fabre, der havde et hold på 29 medarbejdere til at lime billerne på plads.

GUIDEKom tæt på det bedste af Bruxelles

3. Smukt loft i USA's hovedstad


Hvor: Thomas Jefferson Building, Washington, D.C., USA
Her er lidt af det hele: seks smukke vinduesmosaikker, håndudskårne paneler og aluminiumsblade i loftet. I det såkaldte 'Reading Room' i Washingtons Thomas Jefferson Building skal du kigge efter 12 figurer, der repræsenterer de 12 lande, som Amerika bygger på. Bygningen er i øvrigt fra 1890.

LÆS ARTIKEL

4. Illusionskunst i kirken


Hvor: Sant'Ignazio-kirken, Rom, Italien
Sant'Ignazio-kirken hyldes ofte som Roms mest overdådige barokkirke. Her skal du følge midtergangen, til du ser en gul cirkel. Kig op og se det illusionsskabende maleri, hvor Sankt Ignatius modtages i himlen. Og sådan fortsætter det, for loftet her leger med din synssans.

LÆS ARTIKEL

5. Klassisk pariser-sight


Hvor: Spejlsalen, Versailles, Frankrig
Den 78 meter lange spejlsal, skabt af François Girardon mellem 1678-86, er en Frankrigs bedst kendte attraktioner. I loftet kan du opleve de utrolige malerier med historier om Louis XIV's militære og politiske sejre.

LÆS ARTIKEL

6. Las Vegas' cooleste loft


Hvor: The Bellagio, Las Vegas, USA
Fashionabelt og dekadent. Hotellet The Bellagio er på mange måder indbegrebet af Las Vegas. Og det er fascinerende i sig selv, men husk alligevel at kigge op i lobbyens loft, hvor 'Fiori di Como' - en gigantisk lysekrone med 2.000 håndblæste glasblomster - hænger.

LÆS ARTIKEL

7. Ambassadørens smukke værelse


Hvor: Ambassador’s Hall, Sevilla, Spanien
Det største 'værelse' i de tre paladser, der udgør Alcázar of Seville, hedder Salón de Embajadores. Her kan du se arabiske inskriptioner, der giver mindelser tilbage, til dengang stedet var et maurisk fort. Loftet er udgjort af så mange forskellige mønstre og former, at man bliver svimmel, hvis man stirrer for længe på dem.

LÆS ARTIKEL

8. Verdens største stenloft


Hvor: King’s College Chapel, Cambridge, England
Stenloftet i Cambridge-kapellet er det største af sin art i verden og et klassisk eksempel på massive engelsk gotik. Det er 88 meter langt og 12 meter bredt og vejer godt 2.000 ton. Noget af et bygningsarbejde.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS ARTIKEL

9. New Yorks berømte stationsloft


Hvor: Grand Central Terminal, New York City, USA
Hvis ikke du har været på Grand Central i New York, så kender du nok i stedet stationen fra film som De Uovervindelige eller Madagascar. For dem, der bruger stedet til hverdag, er sceneriet oppe på loftet ... hverdag. Men for alle andre er det værd at kigge på. På loftet ses 2.500 stjerner, hvoraf de 60 største lyser op. Loftet er designet af franskmanden Paul Helleu, og opskriften på stjernernes placering kommer fra et middelalderkort over stjernerne på himlen over Middelhavet.

LÆS ARTIKEL

10. Japanske drager i Kyoto


Hvor: Dharma Hall, Kennin-ji, Kyoto, Japan
Kyotos ældste zentempel blev oprettet i 1202, og da stedet havde 800 års jubilæum i 2002, skabte den japanske kunstner, Koizumi Junsaku, en fantastisk scene af skyer og drager, der vælter hen over loftet. Det tog to år at tegne scenen med blæk på en traditionel japansk papirtype. Det var så stort, at Koizumi Junsaku måtte rulle det ud på gulvet i en lokal gymnastiksal for at kunne tegne på det.

LÆS ARTIKEL

Kilde: Travel+Leisure

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden