Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Vibe Photography
Foto: Vibe Photography

SMUKT. Victoria Falls på grænsen mellem Zimbabwe og Zambia er Afrikas største vandfald.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Top 10: Her er verdens smukkeste vandfald

De brøler og buldrer og trækker turister til i hobetal. Tag med rundt til nogle af klodens mest fascinerende naturscenerier.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Herhjemme pryder vi os selv med Døndalfaldet, Danmarks største vandfald, der med et samlet fald på cirka 20 meter er et must see, når man besøger Bornholm.

Og selv om det er smukt og en gåtur i Døndalen værd, så har det svært ved at hamle op med de gigantiske vandfald andre steder på kloden, der hvert eneste år trækker turister til fra hele verden.

LÆS ARTIKEL

Rejsebogforlaget Lonely Planet er kommet med sit bud på verdens mest fascinerende vandfald. De 10 bud kan du se på denne side og de to følgende. Men hvilke vandfald, synes du, er de smukkeste eller mest dragende? Fortæl om det i kommentarsektionen herunder.

Vi begynder vores rundtur til verdens brølende vandfaldene med dem i Europa, Afrika og Nordamerika.

1. Niagara

Hvor: På grænsen mellem USA og Canada
Niagara udgøres af to vandfald - American og Horseshoe Falls - og er et godt eksempel på, hvordan man kan blande et utroligt stykke natur med hyper kommercialisme. For her er fuldt knald på i turistsæsonen. Ifølge Lonely Planet er det fantastisk at opleve vandfaldet ved at sejle med båden Maid of the Mist ind under det brusende vand. Båden sejler fra april til oktober.

LÆS ARTIKEL

2. Victoria

Hvor: På grænsen mellem Zimbabwe og Zambia
De lokale kalder det »tonga mosi-oa-tunya« ('røgen, der tordner'), og det 1.700 meter brede og næsten 100 meter høje vandfald larmer da også helt vildt. Victoria er Afrikas største vandfald, og en uundværlig turistattraktion. Vandfaldet er i øvrigt navngivet efter den engelske dronning Victoria af den mytologiske opdagelsesrejsende David Livingstone og er optaget på UNESCO's Verdensarvliste.

LÆS ARTIKEL

3. Reichenbach

Hvor: Schweiz
Turisterne, der besøger Reichenbach, kommer sjældent for at se natursceneriet Reichenbach, men i højere grad for at se stedet, hvor Sherlock Holmes styrtede i døden med sin ærkefjende Professor Moriarty i The Adventure of the Final Problem fra 1893.

LÆS ARTIKEL

4. Gullfoss

Hvor: Island
Island er et fantastisk naturland. Og en af de største seværdigheder på øen er Gullfoss, Islands mest berømte vandfald, der ligger 100 kilometer øst for Reykjavík. Vandfaldet har et samlet fald på i alt 32 meter, dette er dog delt op i to trin.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HER

Side 2: Side 3:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden