HYLDEST. Det trendy livsstilsmagasin Monocle lovpriser endnu engang København som en af verdens bedste byer at leve i.
Foto: Nicolai Pervesi

HYLDEST. Det trendy livsstilsmagasin Monocle lovpriser endnu engang København som en af verdens bedste byer at leve i.

Nyheder

Hipt magasin lovpriser København igen-igen

Den danske hovedstad befinder sig stadigvæk øverst på liste over verdens bedste byer.

Nyheder

Hvis du er en af de københavnere, der ikke rejser til udlandet over sommeren, men bliver hjemme i bedste 'staycation'-stil, kan du glæde dig over, at København stadigvæk betragtes som en af de mest cool og attraktive byer i verden.

I hvert fald hvis man spørger trend-biblen Monocle.

Det internationale livsstilsmagasin har endnu engang placeret den danske hovedstad i toppen af magasinets årlige 'Quality of Life Survey' ('livskvalitetsundersøgelse', red.). København indtager tredjepladsen på 2012-listen over de af verdens byer, der er bedst at bo i.

Roser danskernes cykelstier igen-igen Det hippe magasin har blandt andet bedømt byerne ud fra kvaliteten af design, infrastruktur, åbningstider samt sociale og økonomiske forhold.

Magasinet hylder danskernes afslappede tilgang til hverdagen samt vores evne til at balancere arbejde og familieliv. Og endnu engang bliver cykelstierne fremhævet som Københavns særlige kvalitet.

»Danskerne er ikke ikke tynget af den samme puritanisme som de andre nordiske folkefærd, men det betyder ikke, at de mangler viljestyrke. Bare tag det faktum, at hovedstaden sigter efter at blive co2-neutral i 2025«, lyder en af magasinets rosende vendinger.

Særtillæg om Danmark var betalt af Danmark
Det er ikke første gang, at Monocle og dets chefredaktør, Tyler Brûlé, har fyldt spalterne med Danmark.

Sidste år udgav magasinet et særtillæg, The Monocle Denmark Survey, som på 36 sider lovpriste danskerne som et folk, »der har meget at være lykkeligt over«, og hyldede dansk gastronomi, kultur, arkitektur og vedvarende energi.

Intet sted nævnte Monocle dog, at det danske udenrigsministerium havde betalt 700.000 kroner for omtalen som et led i en langsigtet brandingstrategi, der skulle give udlændinge et andet indtryk af Danmark end blot kendskabet til H.C. Andersen og Den Lille Havfrue.

Udenrigsministeriet har dog ikke haft nogen dialog med Monocle om den årlige livskvalitetsundersøgelse, oplyser Flemming Johannesen, der er teamleder i Udenrigsministeriets Public Diplomacy-afdeling.

»Monocle har nogle helt særlige parametre for den undersøgelse, som magasinet har lavet igennem flere år, og som er uafhængigt redaktionel stof. Udenrigsministeriet har heller ikke hjulpet Monocle med indhentning af data eller finansering«, siger Flemming Johannesen.

Helsinki slår endnu engang Danmark

Står der snart Zürich på dit boarding pass, er du på vej til den by, som Monocle i årets undersøgelse har placeret på førstepladsen på grund af byens status som verdens fjerdestørste finanscentrum, det varierede udvalg af kunstinstitutioner og byens rene gader.

Sidste års førsteplads, Helsinki, er derimod dalet til andenpladsen på den trendy liste. Det ændrer dog ikke på rækken af de pæne ord, der bliver hæftet på Finlands hovedstad, som desuden er årets Design Hovedstad.

Monocle fremhæver - foruden byens spirende græsrødder- også de mange nye gallerier, butikker og kunstliv, der pumper liv i byens puls.

FØLG Turen Går Til på Facebook

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce