Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
HYLDEST. Det trendy livsstilsmagasin Monocle lovpriser endnu engang København som en af verdens bedste byer at leve i.
Foto: Nicolai Pervesi

HYLDEST. Det trendy livsstilsmagasin Monocle lovpriser endnu engang København som en af verdens bedste byer at leve i.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hipt magasin lovpriser København igen-igen

Den danske hovedstad befinder sig stadigvæk øverst på liste over verdens bedste byer.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis du er en af de københavnere, der ikke rejser til udlandet over sommeren, men bliver hjemme i bedste 'staycation'-stil, kan du glæde dig over, at København stadigvæk betragtes som en af de mest cool og attraktive byer i verden.

I hvert fald hvis man spørger trend-biblen Monocle.

Det internationale livsstilsmagasin har endnu engang placeret den danske hovedstad i toppen af magasinets årlige 'Quality of Life Survey' ('livskvalitetsundersøgelse', red.). København indtager tredjepladsen på 2012-listen over de af verdens byer, der er bedst at bo i.

Roser danskernes cykelstier igen-igen Det hippe magasin har blandt andet bedømt byerne ud fra kvaliteten af design, infrastruktur, åbningstider samt sociale og økonomiske forhold.

Magasinet hylder danskernes afslappede tilgang til hverdagen samt vores evne til at balancere arbejde og familieliv. Og endnu engang bliver cykelstierne fremhævet som Københavns særlige kvalitet.

»Danskerne er ikke ikke tynget af den samme puritanisme som de andre nordiske folkefærd, men det betyder ikke, at de mangler viljestyrke. Bare tag det faktum, at hovedstaden sigter efter at blive co2-neutral i 2025«, lyder en af magasinets rosende vendinger.

Særtillæg om Danmark var betalt af Danmark
Det er ikke første gang, at Monocle og dets chefredaktør, Tyler Brûlé, har fyldt spalterne med Danmark.

Sidste år udgav magasinet et særtillæg, The Monocle Denmark Survey, som på 36 sider lovpriste danskerne som et folk, »der har meget at være lykkeligt over«, og hyldede dansk gastronomi, kultur, arkitektur og vedvarende energi.

Intet sted nævnte Monocle dog, at det danske udenrigsministerium havde betalt 700.000 kroner for omtalen som et led i en langsigtet brandingstrategi, der skulle give udlændinge et andet indtryk af Danmark end blot kendskabet til H.C. Andersen og Den Lille Havfrue.

Udenrigsministeriet har dog ikke haft nogen dialog med Monocle om den årlige livskvalitetsundersøgelse, oplyser Flemming Johannesen, der er teamleder i Udenrigsministeriets Public Diplomacy-afdeling.

»Monocle har nogle helt særlige parametre for den undersøgelse, som magasinet har lavet igennem flere år, og som er uafhængigt redaktionel stof. Udenrigsministeriet har heller ikke hjulpet Monocle med indhentning af data eller finansering«, siger Flemming Johannesen.

Helsinki slår endnu engang Danmark

Står der snart Zürich på dit boarding pass, er du på vej til den by, som Monocle i årets undersøgelse har placeret på førstepladsen på grund af byens status som verdens fjerdestørste finanscentrum, det varierede udvalg af kunstinstitutioner og byens rene gader.

Sidste års førsteplads, Helsinki, er derimod dalet til andenpladsen på den trendy liste. Det ændrer dog ikke på rækken af de pæne ord, der bliver hæftet på Finlands hovedstad, som desuden er årets Design Hovedstad.

Monocle fremhæver - foruden byens spirende græsrødder- også de mange nye gallerier, butikker og kunstliv, der pumper liv i byens puls.

FØLG Turen Går Til på Facebook

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden